• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

V2 ma juz zupelnie inne parametry. O ile stara 12 miała parametry pod subwoofer, to ta nowa jest zrobiona bardziej uniwersalnie, może być używana jako midwoofer.

I u mnie Świąteczne lenistwo dobiega końca... choć xmas favourites jeszcze się nie znudziło...

Wzmaka wreszcie składam.. mechanika dziś w miarę ogarnięta.. zostało okablowanie..
742f558501c2f0564f7d85b15b8d8069.jpg

Wysłane z mojego telefonu

Miałem dodać... projektowanie cad/cam. Miało być jeszcze zasilanie do reszty.. ale odpuściłem... nie będę tego pchal do środka obudowy...
13e91ff15d55a485301f7a6b6694d494.jpg

Wysłane z mojego telefonu

Nawet folia stretch spoko daje radę, było to mierzone chyba na dzwięk.org i folia też się obroniła, trochę gorzej wypadły wysokie tony, ale w większości sytuacji "do przyjęcia".
Znajomy absorbery obijał skayem i też spoko działały, robotę zrobiły co potwierdziły pomiary w REW.

Nie musi być, masę już masz w jednym punkcie zlapana przez rezystor i to wystarczy.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Rockwool?

Czym to owiniete na pierwszym zdjęciu?

Tak, rockwool 100mm

Owiniete owatą :)

Piotrek wełna mineralna (szklana) nawet przez materiał zawsze nieco pyli, szczególnie kiedy pulsacyjnie wali w nią ciśnienie akustyczne....

Trzeba było dwie warstwy miękkiego filcu zaaplikować albo ułożyć wełnę owczą gręplowaną.

Długo stały bez niczego i jeszcze mnie szlag nie trafił :) ten materiał wykończeniowy jest także dosyć gruby może nie będzie tak źle...

Powrót