• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Długo dochodzi się do tej prawdy, ale pamiętaj jamess8, że kolumny są za duże dopiero wtedy, gdy nie przechodzą przez drzwi.
A że z aksjomatami nie ma się co spierać, to moje prawie 2,5-metrowe potworki zrobiłem 3-sekcyjne :D

Nie na temat...

No to nic ci nie pozostaje, jak kupić wózeczek, jak pozostali emeryci na zakupy ;)

Za starego się nie uważam, jeszcze😉 jestem po 30.

Poprzednia konstrukcje zrobiłem na kółkach, ale tak to mozna przemieszczać tylko w płaszczyźnie poziomej😉

Wstępnie przesluchalem W32 z przełożonymi modułami w18ex i r3004.
Bas jest świetny, gra równo od najniższego basu do wyższego. Nic nie przeciaga, po prostu referencja. No i jest moc😁

Ostatnia edycja:
Na biurko do PC i giercowania po nocach:
78f9b682f5eba03743d8c4856e916e7b_1598731667.jpg

To sa formatki sklejki sklejone tak wiec CNC to zrobilo podczas ciecia na plasko.

Pomiar 32W i efekt fali stojącej dwoch równoległych scianek.
Pomiar on-axis 1m:

f42f3ec3cdfa8265679a7846df3d6f14_1599062153.jpg

Ostatnia edycja:

Z daleka wygląda jak wyciągnięte ze śmietnika a z bliska ma połysk :lol: :cool: (od razu dodam ze to celowo takie brzydkie)

Ostatnia robótka.

Niestety praca nie pozwoliła na zlot pojechać, a szkoda bo można by to na żywo pomierzyć i coś podziałać.

Powrót