• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Jak na moje oko za dużo środka a za mało góry. Coś takiego jak na pomarańczowej krzywej bym szukał. Oczywiście to tylko moje zdanie i napisałem to, bo może ktoś się nie zgodzi i coś odpisze ;)

Na reszcie podłączyłem głośniki i wzmacniacze. Dobrze grają z rogu. Scena jest płytka, ale szeroka i stabilna przy przemieszczaniu się po pokoju. Sweet spot jest szerszy, niż spodziewałem patrząc na pomiary tuby.

Jestem bardzo zadowolony ze współpracy z MarekMitonski ;)

Załączniki

• 6fc58c8abbd6f5e4e4b49d548ed90a8f_1688417298.jpg
    6fc58c8abbd6f5e4e4b49d548ed90a8f_1688417298.jpg
    692 bajtów · Wyświetleń: 0
Ostatnia edycja:
No mnie zatkało, od 23:00 wczoraj nic nie mogę napisać i o czym innym myśleć jak o tych zestawach. No są piękne i tak jak lubię aktywne.
Jak mnie odetka, to kończę swoje wymysły ;). Na razie to dziś idę do szpitala na odetkanie żył, więc kilka tygodni mnie nie będzie, ale ja wam jeszcze pokażę. ;)

Dawno nie widziałem tutaj DACa, także przedstawiam "AD1865N-K piggyback DAC XLR" :) Co go wyróżnia względem innych AD1865? XLR :) Dzięki zastosowaniu nakładki na USB Audio mamy sygnał odwrócony w fazie (I2S). Jeden DAC "generuje" "+", drugi "-". Dodatkowo piggyback - czyli 2x AD na kanapkę (wszystkie 4 układy - ta sama data produkcji, ten sam poziom wyjściowy) :) Osobne zasilania dla każdej linii. Moduł standby i oto, i on:

Trochę szczegółów tutaj - http://gavron04.diyaudio.pl/?ad1865n-k-piggyback-dac-xlr

Pełna galeria - https://www.flickr.com/photos/125677873@N02/albums/72177720309534342/with/53022392689/

Właściciela :) Jestem bardzo ciekaw jak to zagra z finalnym zestawem. Opinie na pewno wrzucę jak już właściciel posłucha :)

A cóż właściciel może powiedzieć. Najpierw będzie się zachwycał, potem będzie się zastanawiał co można jeszcze poprawić w brzmieniu, a na koniec będzie próbował wmówić, że popełniłeś błąd, bo powinno grać jeszcze lepiej ;yyy;^)

A cóż właściciel może powiedzieć. Najpierw będzie się zachwycał, potem będzie się zastanawiał co można jeszcze poprawić w brzmieniu, a na koniec będzie próbował wmówić, że popełniłeś błąd, bo powinno grać jeszcze lepiej ;yyy;^)

To właściciela drugi dac na ad1865. Tak mu się spodobał, że wyszło takie kombo :) Takich klientów jak opisujesz unikam. Szkoda czasu i nerwów :) poza tym tu nie ma co poprawiać. Jest zrobiony maks :)

Ostatnia edycja:
Powrót