• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Zastanawiam się nad taką konstrukcja. Masz gdzieś bardziej rozpisane co zastosowałeś? Po kolei wszystko co trzeba by kupić by to ogarnąć? Czy razber czy jakieś inne klony bo z tym rasbery ostatnio słabo z dostępnością a raczej rozsądnymi cenami

Ja swoje DIY TAD w zeszłym roku zbudowałem, ale nad zwrotnicą nadal walczę
9fb12573b8e4411fe165cf3b1738c2e6.jpg

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka

To przewody od TV horny zrobił Tomek K. czyli Kasoto.

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka

Z tyłu raczej folia bo jak oddawałem kolumnę to deska górna licował się z MDF pleców kolumny więc nie było już miejsca na coś innego. Ale i tak karbon robi robotę :)

Mam znajomego który ogarnia włókna i robi tez carbon, ale stwierdziłem ze przykleje zwykla folie, wydaje mi się ze wpasowała się idealnie…ale nie ukrywam ze chodziło mi po głowie wykonanie tez częściowo obudowy w żywicznych elementach, ale już napewno nie tej (tak jak Marek powiedział, tutaj już nie było miejsca na nic prócz foli…drewna wystarczyło na styk, a nawet musiało być już lekko kombinowane)…musiałoby to być coś nowego…może zbiorę się na chęci żeby zrobić coś nowego…musiałbym znaleźć równie fajny projekt i potem myślec nad obudowa.

Marek jeszcze tego nie wie :P…ale mam w planach jeszcze zrobić maskownice…wiec tez uderzę do niego z tematem żeby ogarnął mi to na CNC.
Pod frontem ukryte i wklejone mam magnesy neodymowe…wiec zostało tylko wyciąć ramkę i okleić ja materiałem.

Kolumny wygladaja estetycznie i nietypowo. Szkoda jednak, ze umiejscowienie glosnikow na froncie jest juz typowe i dosc niefortunne, co bedzie mialo bardzo duzy wplyw na dyfrakcje.

Ostatnia edycja:
Powrót