W tym na zdjęciu było 200W/4ohm.Ile mocy panie z tego?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
W tym na zdjęciu było 200W/4ohm.Ile mocy panie z tego?
U mnie takie kolumienki
- SB Acoustics SB16PFCR25-8 Woofer -
- SEAS 22TFF-H1280
- Visaton Waveguide WG148R
- SB Acoustics SB15SFCR00 Passive Radiator
- Standy podstawa wydruk 3d i nogi za 14 zł toczone z allegro
, a jeszcze czarny matowy lakierPokaż załącznik 666126Pokaż załącznik 666127Pokaż załącznik 666128
Kurde, już myślałem, że to SB20PFCS30-7, którego mam na okuP.S.
Ja u siebie skończyłem projekt na :
SB26ADC-C000-4 + Visaton WG148R
SB20PFCR30-4
na dniach podzielę się wynikami pomiarów
Jestem ciekaw jak będzie wyglądać charakterystyka TW.na dniach podzielę się wynikami pomiarów
Jestem ciekaw jak będzie wyglądać charakterystyka TW.
Z montażem WG nie było problemu?
ladne...P.S.
Ja u siebie skończyłem projekt na :
SB26ADC-C000-4 + Visaton WG148R
SB20PFCR30-4
na dniach podzielę się wynikami pomiarów
Na przyszłość polecam wyfrezowanie albo wydrukowanie nowego panelu przedniego, płaskiego i z pasującymi otworamiNiestety otwory SB rozmijały się z fabrycznymi otworami WG więc trzeba było wycentrować TW i nawiercać nowe otwory ale poszło to w miarę bezproblemowo. Zamontowane na śrubach i nakrętkach M4.
Problemem było to że korektor SB nie jest płaski i w miejscu łączenia z WG była szczelina, która robiła bałagan na charakterystyce więc między TW a WG dalem uszczelkę filcową samoprzylepną żeby było płynne przejście między kopułka a falowodem.
Akurat to w biurze dziewczyn u Nas w pracy, takie chciały to takie mająladne...
ale te kalendarze z tylu... kierownictwo mi takie zalatwili jak mnie nie bylo!![]()
Myślałem o tym ale zupełnie nie miałem sensownej koncepcji na wykonanie tego :/Na przyszłość polecam wyfrezowanie albo wydrukowanie nowego panelu przedniego, płaskiego i z pasującymi otworami![]()
Przerabiałem to samo i zrobiłem finalnie z mdf fajny adapter bo dla mnie tak było najwygodniej. Tyle ze inny wg wiec u mnie nie trzeba było wywalać oryginalnego panelu a dodać jakby dystans/adapter. Głośnik przykręcony do adaptera a adapter do wgMyślałem o tym ale zupełnie nie miałem sensownej koncepcji na wykonanie tego :/
a mi dla jaj taki wzieli od dostawcy farb!Akurat to w biurze dziewczyn u Nas w pracy, takie chciały to takie mają![]()
Miałeś WG Monacora, On tam miał chyba dodatkowo wysuniętą tubkę, Visatona WG jest na płasko od strony mocowania głośnika.Przerabiałem to samo i zrobiłem finalnie z mdf fajny adapter bo dla mnie tak było najwygodniej. Tyle ze inny wg wiec u mnie nie trzeba było wywalać oryginalnego panelu a dodać jakby dystans/adapter. Głośnik przykręcony do adaptera a adapter do wg
Tak dokładnie jak dobrze pamietam tubka wysunięta. Dawno temu to robiłem choć aplikacji jeszcze się nie doczekały. Z wynalazkiem na średnicy od vify a dokładnie jakiejś firmy audiovirus co tuningowała vify. A na dole visaton tiw 250 xs. Na żywo mega fajnie to pasuje stylistycznie. Niemniej brak czasu na zajęcie się projektemMiałeś WG Monacora, On tam miał chyba dodatkowo wysuniętą tubkę, Visatona WG jest na płasko od strony mocowania głośnika.
Adapter z MDF to jest jakaś myśl, na przyszłość spróbuje tego patentu.