jak dla mnie to troche za duzoamdpatryk napisał:104x39x25
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
jak dla mnie to troche za duzoamdpatryk napisał:104x39x25
jak dla mnie to troche za duzochxcialem zeby byly smukle i mialy duzej "du..."niezle sie napocisz z przenoszeniem ich :mrgreen: Irek zrobil projekt tych kolumn idealnie pod moj gust
![]()
na poczatku trzeba by zapytac irka w jakiej konfiguracji mierzyl te kolumny. ale raczej glosniki byly blisko siebie wiec lepiej nie odsuwaj GDNa za dalekoamdpatryk napisał:Dobra, a co sądzicie o następujących umiejscowieniach GDNa? Według mnie najlepsze jest centrum kolumny
ja tam problemu nie widzeamdpatryk napisał:Będę musiał się dodatkowo namęczyć z ograniczeniem wnętrza, taka obudowa w obudowie. W końcu GDN woli mieś 30L, a nie 50L
jedna przegroda wiecej, wszystkoamdpatryk napisał:taka obudowa w obudowie
Pawel S. napisał:ja tam problemu nie widze![]()
Pawel S. napisał:(tylko popraw tunel na ladniejszy)
slipknot1989 napisał:jedna przegroda wiecej, wszystko![]()
dziwne masz te proporcje :razz: tunel z polinka ma dokladnie srednice PJtki.amdpatryk napisał:Ten tunel to 68mm, właśnie tak będzie wyglądał w obudowie... Proporcje w powyższych projektach są zachowane.
ale zapomniales dodac wyprofilowanego kolniezaamdpatryk napisał:Ten tunel to 68mm, właśnie tak będzie wyglądał w obudowie...
Pawel S. napisał:ale zapomniales dodac wyprofilowanego kolnieza
w realu bedzie lepiej![]()

Ok, ale w którym wariancie?Pawel S. napisał:a ja bym dal na skos![]()
na to pytanie niestety nie odpowiem. odpowie tylko ta osoba ktora testowala oba rozwiazania.amdpatryk napisał:Czy warto dopłacić do lepszych kondensatorów?
miałem zwrotkę w której na 14scx i pj były cros capy a na 22scx zwykłe elektrolity, teraz mam całość na zwykłych elektrolitach i nie słyszę różnicy a kasę w kieszeni mam :wink: Przy lepszych konstrukcjach typu 3W Classic może i będzie słychać różnice, do stxów raczej nie warto pchać cross capów, ewentualnie na upartego możesz dać na pjtkę bo to kilkanaście zł różnicy chyba(nie pamiętam dokładnie) Różnicę było słychać na basie jak dałem cewkę na cieńszym drucie i rdzeniu ferrytowym(miałem akurat takie więc dla testów podmieniłem), oczywiście ta różnica była na niekorzyść tej cewki na cieńszym drucieamdpatryk napisał:Jaka będzie różnica między poniższymi zwrotnicami (oczywiście poza ceną)?
Czy warto dopłacić do lepszych kondensatorów?
csbiczek napisał:teraz mam całość na zwykłych elektrolitach i nie słyszę różnicy a kasę w kieszeni mam
csbiczek napisał:Różnicę było słychać na basie jak dałem cewkę na cieńszym drucie i rdzeniu ferrytowym(miałem akurat takie więc dla testów podmieniłem), oczywiście ta różnica była na niekorzyść tej cewki na cieńszym drucie
amdpatryk, staralem sie isc na kompromis miedzy jakoscia a cena z ta cewka. a i tak jest ona bardzo droga :???:amdpatryk napisał:A jakby zastąpić cewkę pod GDN'a z projektu na inną, z jeszcze grubszym drutem? Dałoby to lepszy efekt?
I czy mógłby ktoś podać numer indeksu tej cewki w polinku? (ta z projektu ma 5301)