• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Ceny płyt MDF i wiórowych

Moze wczesniej słuzyła za podest dla budowlańców i zjechała sie o mm w czasie pracy przy betoniarce...

ir0nhide napisał:
Paweł S. Po ile kupujesz MDF i gdzie ?
SPES w koszalinie, grupa PAGET
18mm MDF oficjalnie to 25zl

lklukasz napisał:
o takiej to jeszcze nie słyszałem
bo nie mieszkasz w miescie gdzie produkuja plyty ;)

ir0nhide, a nie da rady kupic od pracownikow z fabryki? napewno ktorys by wyniosl noca :lol:

pegelmesser napisał:
Dobre płyty tez sa Kronopola, Kronospanu i Egger.
Pawel S. napisał:
ir0nhide, a nie da rady kupic od pracownikow z fabryki? napewno ktorys by wyniosl noca :lol:

KRONO-SPAN jest w Szczecinku ale jak pójde po detal to mnie pogonią... że mam dupy nie zawracać... Ale może da się inaczej kupić...- :mrgreen: dzięki Paweł ;) (podsunąłeś mi b. ciekawy pomysł)

Ja kupiłem po prostu całą płytę (5,79m^2) za 160zł z dowozem na plac. Przeciąłem na pół i w połówce wycinam elementy, a druga jest wyniesiona na poddasze garażu i czeka na swoją kolej. Dla mnie, mieszkającego w domu jednorodzinnym, jest to najlepsze rozwiązanie.

ir0nhide napisał:
KRONO-SPAN jest w Szczecinku ale jak pójde po detal to mnie pogonią... że mam dupy nie zawracać... Ale może da się inaczej kupić...- :mrgreen: dzięki Paweł ;) (podsunąłeś mi b. ciekawy pomysł)
po drugiej stronie Pilskej maja swoj sklep detaliczny, zaraz przed wiaduktem, docinaja na wymiar na formatowce - tylko trzeba pilnowac majstra zeby wymiary sie zgadzaly, nie pamietam ile placilem :roll:

damiani mówisz może o KPPD ? Jak tak to tam mi właśnie powiedzieli że muszę wziąć całą czyli ~5,5m2 i 190zł za to, przecież to wychodzi 35zł za m2 (19mm) :shock:

dokladnie :) moze sie pozmienialo bo jak bralem od nich z poltora roku temu... ale z tego co pamietam to tez mieli opory zeby mi podocinac, gadka szmatka i po pol godziny mialem dociete plyty w samochodzie, nawet pomogli zaniesc :)

A no widzisz damiani okł. rok temu byłem u nich to jeszcze mieli jakieś rozsądne ceny i większy wybór a ostatnio w piątek jak byłem to jest tak jak już pisałem....
Ale wiór mają po 16zł/m2 gr.18. Kolumny to i tak robię całość wiór a tylko na front MDF. Ale jak jakiś blat do stolika czy coś w tym stylu to do obróbki wolał bym MDF ~20mm....

pegelmesser napisał:
W OBI 1m2 MDF 19mm kosztuje 45zł...
lklukasz napisał:
u mnie też
a przycięcie 1 lub 2 zł od formatki w zależności w którym obi

Coooo? :shock: Jeszcze powiedzcie że wy to kupujecie ?

lklukasz, w której części Wa-wy mieszkasz? Jeśli Praga, Targówek, bądź Bródno to wal do Forpłytu na Grodzieńską. 25,62pln/m2 surowy mdf, oczywiście cała płyta (5.5m2). Nie pamiętam ile przycięcie. Ja mam to szczęście, że znajomy stolarz tam bierze i docięcie mam w cenie.

Powrót