Organizuję kupon i spróbuje z nim i zobaczymy jak wyjdzie.
Oczywiście chodziło o kapon ale piszę z tel. bo w pracy jestem.

Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Organizuję kupon i spróbuje z nim i zobaczymy jak wyjdzie.
Zamieszczone przez Marios
Ja myślę, ale problem jest dostępnością. Poza tym jak dojdzie 3zł za karkas to już skórka za wyprawkę nawijanie tego.
Problem z dostepniscia?
http://contrans.pl/index.php?page=ca...man=7&rec=3525
Były jeszcze w sklepie z licami glosnikowymi
Nie moge znaleźć teraz
Możemy, z licą pewnie będzie podobny problem jak z drutem. Trzeba kupować większe ilości, inaczej jest spora różnica w cenie. Udało mi się drut dorwać za 50zł brutto za kg, więc całkiem nieźle. Kupiłem parę typowych ilości do zabawy. Zobaczę jak to wyjdzie i czy warto się w to bawić, może w weekend coś nawinę to wrzucę fotki.To moze byśmy kupili kiedy lice i zobaczyli co z tego da sie zrobic.
polinkA macie jakieś źródło do rdzeni szpulkowych lub walcowych?
Nie sprzedają luzem.polink
Ale bomba, ile to ma 3ohmyoja cewka wygląda tak i ma parametry ok ale kapon nie bardzo chce wyschnąć, łatwo się rozkleja.
poczekam jeszcze trochę a jak nie wyschnie to dam inne spoiwo.
Nie wierzę, że kapon nie chce wyschnąć, to jest na bazie nitra. Schnie w "powietrzu".Moja cewka wygląda tak i ma parametry ok ale kapon nie bardzo chce wyschnąć, łatwo się rozkleja.
poczekam jeszcze trochę a jak nie wyschnie to dam inne spoiwo.
Cewka ma podobne wymiary do takiej samej z polinka i jest o około 15-20g cięższa, więc nie jest taka krowiastaAle bomba, ile to ma 3ohmy![]()
No nieźle, na czym ostatecznie nawijałeś?
Chciałbym poznać sam proces nawijania(obroty, technika itd.), bo równo wyszła a nawet brzegów nie ma
Jak rozpada się to daj 4 zaciski i będzie pewna![]()
Tak dzięki za radę, styropianu oczywiście dodałem. Cewka leżała dobę na kaloryferze ale ktoś go skręcił na minimum i nic to nie dało.Nie wierzę, że kapon nie chce wyschnąć, to jest na bazie nitra. Schnie w "powietrzu".
Pisałem żebyś dodał trochę styropianu, jak jest za rzadki. Cewkę możesz w całości zanurzyć w kaponie i wysuszyć np. słuszarką do włosów.
Też tak myślę bo od około 2 godzin jest na rozgrzanym grzejniku i jest lepiej.Podklad nitro schnie szybciej niz lakier nitro. W niskiej temperaturze nitro nie schnie dobrze, moze to jest problem?
pytales?Nie sprzedają luzem.
No dzwoniłem w ubiegłym tygodniu, powiedzieli mi że nie sprzedają tego oddzielnie (może już, a kiedyś to robili)Marios, ale chodzi Ci o te ferrytowe? Ja kupowałem w Polinku.
Kontenera nie chciałem, ale może tak być jak mówisz bo takie rdzenie bardzo trudno dostać w Polsce a dzwoniłem do kilku firm.Chyba, że chcesz cały kontener zamówić - przyznaj się - i potraktowali Cię jak potencjalną konkurencję.