W sensie:
1) opcja podstawowa przewiduje wyklejenie tej części boczka od środka włóknem (tak jak się suby robi) - potem dorobienie dekla tylnego też z włókna i sklejenie ich razem + oczywiście osadzenie dystansu w całej konstrukcji żeby można było głośnik zamocować. - w ten sposób wychodzi nam pełna komora z włókna
2) "podziałanie w inny sposób" - wyklejenie tej części boczka od środka matą, wyklejenie drzwi (blachy) z tej samej strony też matą + zastosowanie żywicy/włókna/innego materiału do osadzenia dystansu w otworze i do tego jakiś sprytny materiał - gąbka/mata/poroso żeby uszczelnić jakoś styk boczka z blachą i wycięcie w boczku na panele szyb - (to też myślałem okleić najzwyczajniej matą)
Opcja nr 2 - trochę prostsza w wykonaniu będzie dla amatora co to z epoksydem miał styczność jak czasem sobie klej dwuskładnikowy kupił

---------- Post dodany 08.02.2013 o 11:36 ---------- Poprzedni post 07.02.2013 o 11:47 ----------
i i i ? z tymi sposobami?
I jeszcze jedno pytanie które mnie naszło...
Szukając wczoraj informacji trafiłem na inne forum i teraz zaczynam się zastanawiać...
czy ktoś kiedyś analizował jaki typ tapicerki jest najlepszy do samochodu?
Skóra- w sumie odbija wszystkie fale no i jest ryzyko zakłóceń fazowofalowych w scenie..
Ja bym obstawiał to co mam -czyli alcantara lub ew. welur... skutecznie uwypukla średnie tony - gdzie w R19 jak miałem skórę to góra była bardzo ostra z powodu właśnie skóry...
Dodatkowo - to co zauważyłem w kappie, to to że po wymianie termostatu audio zagrało lepiej! ja wiem - zaczniecie się śmiać ze mnie że to nieprawda - ale ja to słyszę! chodzi o to że silnik lepiej trzyma temperaturę, a przez to równiej chodzi- to wpływa na alternator który mniej sieje zakłóceniami i skokami napięcia - w ten sposób wzmacniacz i przetworniki mają lepsze i stabilniejsze warunki do pracy...