• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

co kupic stx pa 400 czy stx pa 800?

Korki wywala bo zapewne nie ma miękkiego startu transformatora, a transformator ma duży prąd udarowy przy rozruchu.
A jak jest z plombami? Są czy nie ma? Pokarzesz jak to cudo wygląda w środku? na stronie producenta do PA800 są zdjęcia PA400

Ostatnia edycja:
Nie namawiaj go do odkręcania wzmacniacza który jest na gwarancji, na forum które przeglądają ludzie z STX-a... no bez jaj :)

Jest jakaś naklejka naklejona na krawędzi górnej obudowy i bocznej lub tylnej, którą przy otwarciu można zerwać? Jeśli nie to nie ma plomb.
marianW sumie masz rację;p Ehh ciekawość.

chyba bede musiak odeslac im ta koncowke mocy bo warzy 9,5 kg a pa -800 powinna warzyc 11 kg ;/

Zapytaj ile waży u innych ludzi ta końcówka, bo może u wszystkich tak ważyć a u producenta na stronie wazy inaczej.
Ja mam DAP p-900 i waży 16,5kg a na stronach internetowych piszą wagę nawet do 24kg.
Najlepiej napisz do producenta. Oni Ci odpowiedzą czemu tak jest.

To znajdz aukcję z tym wzmacniaczem i zapytaj sprzedających jaka jest realna waga.
Miedzy innymi pytałem Cie wcześniej o to jak wygląda w środku bo na stronie producenta są zdjęcia takie same jak w PA400. Poza tym producent może podaje wagę z opakowaniem.

Ostatnia edycja:
producent podaje wage netto

- - - - - aktualizacja - - - - -

hymm mam dostep do urzadzenia mierzacego moc wyjsciowa , ale mierzy bez rzadnego obciążenia jaka moc powinno pokazac ?

Nic to Ci nie pokaże. Żeby coś z końcówki wyszło to trzeba coś włożyć a jeszcze musi tez na czymś wyjść. Więc musisz mieć obciążenie i generator na wejściu. W sieci jest trochę wiedzy na temat mierzenia mocy wzmacniaczy.

To żebyś później nie marudził że nie masz czego odsyłać do STX;p
Wybacz moją szczerość ale jesteś leniwy. Nawet nie zadasz sobie trudu znalezienia informacji na temat tego za co się chcesz zabrać.
Sprawa druga zadajesz pytania, ludzie poświęcają Ci czas i dobrze radzą z doświadczenia, a Ty i tak wiesz lepiej i robisz po swojemu. Później się okazuje że nie wyszło tak jak chciałeś i znów pytania na forum. Nabijasz posty czy się zgrywasz?

Ostatnia edycja:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic320829.html
irek2 dobrze pisze

Mniej nabroisz z końcówką jak zajrzysz do środka zobaczysz jakiej mocy jest trafo i zmierzysz napięcie zasilające końcówkę mocy.
Ta końcówka zapewne pracuje w klasie AB więc jej sprawność to ok 60%
Można oszacować moc wzmacniacza.

Ostatnia edycja:
Powrót