ej no kurde widze że za grosz w was dobrego serca i wyrowumienia.... po przeczytaniu tych pytań przyjołem ze ten koleś jest kompletnie zielony .... nie orientuje sie nawet w firmach... fakt powinien troche sie pouczyc a potem pytac no ale nie wszyscy sa tacy idealni...
(nie bluzgajcie na mnie

)
tonsile są lepsze, ale droższe, tesla też dobra ale ciszej zagra i jest tańsza, stx a szczególnie ten głośnik co podałeśjest do konstrukcji 3 drożnej sam osobiscie na nim kolumny robiłem, głośnik jest dobry jak na moje oko/ucho

aczkolwiek zamknij go w obudowie ja zrobiłem BR i troche zabardzo dudnił... a jezeli chodzi o firme stx to polska firma, która jest troche gorsza od tesli ale ma kilka całkiem klawych modeli.
Czepiając sie dalej wnioskuje że chcesz zrobić 3 drogi... patrząc na twój poziom proponuje żebyś PRZYNAJMNIEJ zapoznał się DOGŁĘBNIE z tematyką DIY. Ja sam robiłem jako 1 konstrukcje 3 way na stx'ach własnie... satysfakcja była ogromna

no ale wiem że to nie najleprze przetworniki i chce zrobićcoś bardziej podchodzacego pod mid-end
jaki z tego wniosek... jak jesteś słaby psychicznie i łatwo siępoddajesz to naucz sie pożadnie tego i owego i zrób DOBRE 2 way bo jak zrobisz badziewne 3 way (bo takie najciężej zrobic profesjonalnie) to mozesz sie zrazic....
pfff dobra pozdrawiam i udanych konstrukcji zycze