• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

CP 602 vs. GTA 2 MK II

Reakcji
0
NIe chodzi o to co ja bede z nich robił tylko:
Czekam na wasze opinie na temat
Wzmacniaczy:
ktory lepszy , co i jak wynika z waszego doswiadzczenia:

CarPower HPB-602
i
BLAUPUNKT GTA 2 Special MK II

NIe chodzi o to co ja bede z nich robił tylko:
A właśnie o to chodzi,bez tego nie da się z klasyfikować.
mj_seba napisał:
CarPower HPB-602
Do subbasu może być,ma tylko bardzo marne filtry.Na wyższe pasmo nie polecam NIC z Carpowera.
mj_seba napisał:
BLAUPUNKT GTA 2 Special MK II
Dużo lepsze filtry,da radę z subkiem,w niskobudżetówce napędzi przód jednak nie ma co liczyć na wodotryski jakościowe.Na power max. nieźle szumi.

wg mnie cp604 byl lepszy na przodzie niz GTA 450. jednak miedzy GTA 470 i mac'iem mp2000 roznice trudno wychwycic... (minimalnie wygrywa mac)

DOkładniej moge powiedziec ze chodzi tutaj o sredniej klasy suba
głosnik w granicach 200zł (moze jak sie uda Mds08)

Wzmaki carpower serii HPB sa przede wszystkim tanie no i 2lata gwarancji monacora.
Najciekawszy jest HPB1502 bo ma duza moc za kozystna cene (dwa trafa w pzretwornicy), HPB602 z zalet to to ze ma kawal radiatora i juz dwie pary mosfetow w zasilaczu, wiekoszc konkurencji w tym przedziale mocy daje 1parke (nie wiem co ma blaupunkt). Najbardziej "ubogi" jest HPB604 w ktorym caly budzret poszedl na filtry wiec zasilacz jest taki sam jak w HPB602 a powinien byc taki jak w 1502.
Co do brzmienia to mierzylem tym wzmakom prad spoczynkowy i trafialo sie ze go po prostu nie ma (klasa B) powoduje to widoczne znieksztalcenia a jak widac to pewnie i slychac. Tuningowalem dla Vipera HPB604 i wprowadzilem prad spoczynkowy oraz poprawilem zasilanie filtrow bo przy obciazeniu spada ponizej stabilizacji +-15V.
Z tym pradem spoczynkowym to nie problem carpowerow bo zaden tego typu wzmacniacz nie ma regulowanego pradu spoczynkowego wiec to normalka w car-audio.

irek, i co taki tuning dal?? bylo slychac jakas roznice??
a tak z innej beczki - masz moze w planach jakis wzmacniacz do samochodu?? uniamp jest bardzo fajny i dobry. przetwornice tez juz opublikowales. wiec moze cos polaczyc?? :>

Powrót