• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Czasopismo Audio

Reakcji
0
jakie czasopismo Audio polecacie? szukam czegos nastawionego glownie na DIY. Pozdrawiam.

a ja bym się jeszcze podpiąl, coś z kunstrukcjami CA, tez najlepiej jakieś coś fajnego, a nie jakaś czysta teoria.. porady, wskazówki itd...

w takich gazetkach wydawanych w polsce to raczej mozna szukac natchnienia a nie porad. co innego w niemczech...

Owszem, Niemcy mają naprawdę fajne gazetki.
U nas niestety chyba tylko Audio i Hi-Fi i Muzyka, z tych popularniejszych.

tyle że tam nie dużo o diy...
wogóle jedyną gazeta o prawdziwym diy to chyba modelarz jest ;)
w sumie to proponuje czegoś w necie poszukać , choćby High Fidelity On-line,
darmowe, ze sporym archiwum - można szukać natchnienia :)

A po co wam takie czasopismo?

"a ja bym się jeszcze podpiąl, coś z kunstrukcjami CA, tez najlepiej jakieś coś fajnego, a nie jakaś czysta teoria.. porady, wskazówki itd..."

Kad,chyba nie masz na mysli wskazowek dotyczacych audio,bo jak ja slucham kolesia ktory zekomo siedzi w car audio 5 lat i mowi ze wytlumienie odejmuje litraz obudowy albo pakuje glosnik 12" w 15 litrowa obudowe to mi sie plakac chce (ze smiechu) ze ludzie to kupuja i wydaja tyle siana na taki szajs.

greg00 napisał:
to moze czas zalozyc nowe czasopismo?
czy mi sie wydaje czy to juz bylo??
takero napisał:
jedyną gazeta o prawdziwym diy to chyba modelarz jest
hehheeh z tym sie zgodze. kiedys jeszcze byla gazetka "zrób to sam"
Langusta napisał:
W EP i EdW czasem dadzą jakiś artykulik o akustyce czy zwrotach
jak raz taki dorwalem to przypomnialem sobie poczatki na tym forum :]
marian, wiesz mi, zdazaja sie i jeszcze wieksi lamerzy :lol:

myślę, że można teraz śmiało bawić sie w artykuły, tutoriale. wskazówki, porady, opisy na forum... rozbudować stronę głowną;)

marian napisał:
Kad,chyba nie masz na mysli wskazowek dotyczacych audio,bo jak ja slucham kolesia ktory zekomo siedzi w car audio 5 lat i mowi ze wytlumienie odejmuje litraz obudowy albo pakuje glosnik 12" w 15 litrowa obudowe to mi sie plakac chce (ze smiechu) ze ludzie to kupuja i wydaja tyle siana na taki szajs.

chodziło mi np o wykonanie niektórych elementów własnoręcznie, jakieś porady dotyczące montażu CA od strony elektronicznej.. nie jakaś sucha teoria ale np pokazane na przykładach lub konkretnych sytuacjach.

coś co można by podejrzeć uchwycić i zrobić samemu..

Pomysł gazetki jest dobry, ale tylko w teorii, w praktyce okazuje się że wyszedłby jeden numer na rok i to tak rozbudowany że starczyłby na godzine czytania :)
Ten temat jak już wspomniałem poruszany jest dość często i zawsze konkluzja jest jedna, ta o której wspomniał mIKI - jeśli ktoś bardzo chce zająć się pisaniem to niech napisze jakiegoś arta na strone główną :)

mIKI napisał:
myślę, że można teraz śmiało bawić sie w artykuły, tutoriale. wskazówki, porady, opisy na forum... rozbudować stronę głowną;)
popieram! juz w wakacje mialem cos napisac ale albo niema czasu albo mi sie niechce...

nom to panowie z dużym zasobem wiedzy którą chcieli by się podzielić, szczerze zachęcam do zamieszczania, przyda się.. bo w sumie sporo w necie tego jest ale jak coś czasem to nie ma nic..

[ Dodano: 2007-03-14, 19:35 ]
nom to panowie z dużym zasobem wiedzy którą chcieli by się podzielić, szczerze zachęcam do zamieszczania, przyda się.. bo w sumie sporo w necie tego jest ale jak coś czasem to nie ma nic..
p.s
o technice CA też można.. by..

Powrót