• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Czy jest zapotrzebowanie ?...

• Autor wątku Autor wątku Q
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Mam pytanie... co jest teraz z tym Protectorem v.1.5 działa jak powinien ,czy obarczony jest błędem... kiedy pojawi sie v.2.0...

Czy ten schemat jest bez błędu ?
softstartschzf1.th.jpg

Mineło 15 min nie moge zmienić poprzedniego postu...poza tym sprawa przedawniona poniewaz ja sie walnąłem...schemat był ok.

Ponawiam moje pytanie z paru postów wyżej... czy wie ktoś co jest z Protector-em v.1.5
Działa poprawnie, czy obarczony jest jakimś błędem...? Czy ktoś go używa... Proszę o odpowiedź... Kiedy pojawi się Protector v.2.0...

Grove82, protector działa i ja z niego korzystam cały czas (już około roku). Pojawiły się głosy o błędnym działaniu ale (w przeciwieństwie do mnie i jednego kolegi z forum, który także testował protectora) nikt nie potwierdził owych rzekomych problemów w praktyce.
Tak jak pisałem w poprzednich postach: protector był testowany zarówno w warunkach "laboratoryjnych" jak i praktycznych i jak do tej pory nie zawiódł.
Protector 2.0 pojawi się pewnie za dłuższy czas. Obecnie mam inne projekty "na warsztacie" (rozbudowany preamp do gitary basowej na j-fetach i opach; preamp stereo z regulacją tonów, balansem i soft mute; preamp do subwoofera; real clip detector).

Quester... Dziękuję za odpowiedź... więc trzeba będzie zabrać się do pracy...
Pozdrawiam...!

Być może przeoczyłem post.
Jaki należy zastosować dokładnie przekaźniki? Na jakie napięcie?

misturek, niezupełnie. To co na zdjęciu to są przekaźniki SPST-NO (jednosekcyjne, jednopozycyjne, normalnie rozwarte), a do protectora potrzebne są przekaźniki DPST-NO (dwysekcyjne, jednopozycyjne, normalnie rozwarte) lub DPDT (dwusekcyjne, przełączające) - np. takie: http://www.tme.eu/html/PL/przekazniki-serii-rm84/ramka_2113_PL_pelny.html
Oczywiście nie polecam robić zakupów w pojedynczych sztukach w TME ze względu na ceny ;)

pawlus1233 napisał:
Witam, protector ma zabezpieczenie przeciw zwarciowe?

Jak można to ją się dołączam ale z innym pytaniem.

Nadal jest aktualna opcja kupienia Kitu z PCB i Transformatorem?

Jeśli ten protector nie ma zabezpieczenia przeciw zwarciowego to prawdopodobnie będę miał na sprzedaż tylko skończę go składać, zrobię testy czy działa i ewentualnie mogę sprzedać

Byłbym chętny na pcb do tego może zrobimy grupowe zamówienie z tego co widzę duzo osób jest zainteresowanych.

Witam.
Ma ktos na dysku kom,pletna dokumentacje protektora? Konkretnuie chodzi o spis elementow itd.. Kiedys zaczalem skladac protektor, ale go nie skonczylem a teraz chcialbym skonczyc, ale nie mam spisu elementow itd, a na glownej widze ze juz tego nie ma:???:

Na głównej go nie ma bo fachowcy od elektroniki stwierdzili,że może nie wykrywać prawidłowo napięcia ujemnego,jeśli takowe by się pojawiło na wyjściu.

Powrót