Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
sprawdz na nim tabliczke znamionowa. obecnie alternator moze miec 13,8V lub 14,4Vcalisto napisał:ładowanie w granicy 13v. Możliwe, że alternator jest do naprawy
25mm2Pawel S. napisał:jakimi kablami podlaczyles wzmacniacz?
Kondensator jest urządzeniem do magazynowania energii i uwalnia ją gdy np wzmacniacz potrzebuje wysokiego natężenia prądu. Niestety coś musi ładować ten kondensator, więc w pierwszej kolejności sprawdź ładowanie itp.calisto napisał:czy w tym wypadku kondensator spełni swoje zadanie?
Pewnie, że tak :!: :!: :!: Przeczyść klemy i sprawdź masę idącą z akumulatora do karoserii, czy przypadkiem nie jest zardzewiała na łączeniu.calisto napisał:czy zaśniedziałe klemy od akumulatora mogę być po części przyczyną tego problemu?
mozesz je wyczyscic. tam dzieja sie rozne dziwaczne rzeczy wiec lepiej wyczysccalisto napisał:Jutro sprawdze pasek. Jak sądzicie- może to wydać się głupie- czy zaśniedziałe klemy od akumulatora mogę być po części przyczyną tego problemu?
nie podoba mi sie :???: bardzo mi sie nie podoba :???: a sprawdzales czy wzrasta napiecie jak zwiekszysz obroty silnika?calisto napisał:Przy kompletnie wyłączonym audio ładowanie wynosi 13,8- niby w normie, ale jak włącze dodatkowo ogrzewanie, światła drogowe to spada do 13,4.
no niestety nie. jutro też postaram się to sprawdzić, ale najpierw wyczyszcze klemyPawel S. napisał:sprawdzales czy wzrasta napiecie jak zwiekszysz obroty silnika?
Pawel S. napisał:coolombo, i wlasnie po to jest regulator napiecia ;] powinien zawsze utrzymywac stale napiecie mimo zmian obciazenia i zmian predkosci obrotowych
raczej nowy. fabryczne sa tak dobrane ze w zupelnosci wystarczaja. ewentualnie jak sa uszkodzone (niewiem jakim cudem) to moze byc spadek napieciaKondensator napisał:Jeśli będą spore różnice, załóż grubszy przewód ładowania
nie musi - trzeba sprawdzic jakie napiecie powinien dawac alternator. jak juz pisalem obecnie najpopularniejsze sa 13,8V lub 14,4VKondensator napisał:Napięcie musi być co najmniej 14V
chyba raczej wazelina technicznaKondensator napisał:następnie posmaruj smarem
no to juz przesadziles - do 300W konieczny kond? :lol: mocniejsze wzmacniacze obsluzy sam aku z dobrymi przewodami ;]Kondensator napisał:3. Koniecznie zakup kondensator min. 1F i podłącz go grubymi przewodami. Wzmacniacz potrzebuje dużego natężenia prądu, żeby np. uderzyć basem, więc kondensator musi być możliwie blisko wzmacniacza i podłączony do niego możliwie grubymi przewodami.
tak, ale czy uwazasz ze producent da az taki slaby alternator zeby seryjne wyposazenie niemogl obsluzyc? watpie...coolombo napisał:Tylko zapomniałeś o pewnym szczególe, alternator ma swoją pełną wydajność przy pewnych obrotach, jak obroty są za małe to napięcie siądzie regulator nie ma na to wpływu.