marian takie mogą być ?? http://www.bowers-wilkins.com/display.aspx?infid=1729&terid=1583
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
marian napisał:lega-m napisał:Nie do końca.
Jednym przewodem płynie prąd zasilający niskie tony, a drugim prąd zasilający wysokie.
Ze co? jak może sygnał płynąć oddzielnie skoro jest jeden wzmacniacz? mylisz pojęcia.
Caleb napisał:bi-amping to dwa wzmacniacze - jeden odpowiedzialny za gore, drugi za dol. zeby mialo to sens nalezy aktywnie dzielic pasmo, a nie pasywna zwrotnica
To teraz pokaż mi kolumny które kupisz do bi-ampingu bez zwrotnicy.
Ludzie,myślcie logicznie.
lega-m napisał:marian napisał:lega-m napisał:Nie do końca.
Jednym przewodem płynie prąd zasilający niskie tony, a drugim prąd zasilający wysokie.
Ze co? jak może sygnał płynąć oddzielnie skoro jest jeden wzmacniacz? mylisz pojęcia.
Caleb napisał:bi-amping to dwa wzmacniacze - jeden odpowiedzialny za gore, drugi za dol. zeby mialo to sens nalezy aktywnie dzielic pasmo, a nie pasywna zwrotnica
To teraz pokaż mi kolumny które kupisz do bi-ampingu bez zwrotnicy.
Ludzie,myślcie logicznie.
Chyba mylisz pojęcia prądu i napięcia. Wzmacniacz audio jest źródłem napięciowym, a prąd jaki popłynie zależy od odbiornika czyli od cewki głośnika wraz z filtrem.
Chyba nie wmówisz mi, że głośnik niskotonowy 30cm pobiera taki sam prąd ze wzmacniacza jak kopułka wysokotonowa.
Posłuchaj a potem się wypowiadaj.marian napisał:SoundStarStudio, co chcesz przez to powiedzieć? że wierzysz w magiczne kable w bi-wiringu czy że bi-amping lepiej gra?
To tak jak Quester upiera się że słyszy grubość ścianki (bez obrazy oczywiście).
Poto jest Bi-wiring,aby podłączyć gruby przewód na sekcję niskotonową i cienszy na wysokotonową.Wcześniej pisałeś że blaszki z terminala się ściąga tylko przy bi-ampingu,ściąga się w jednym i w drugim przypadku.Co do cienkiego przewodu koniec mocy terminal ,jest bardzo króciutki(nawet nie przekracza 20cm) i nie przeszkadza to niczemu.Drucik w bezpieczniku 100A też jest włoskiem i wcale przez niego nie ma spadków napięć......marian napisał:SoundStarStudio, czyli twierdzisz że jak ktoś podłączy amplituner z kolumną w bi-wiring np. kablem 2,5* to usłyszy różnicę? albo że Ty słyszysz? ciekawe...wspomnę tylko że między końcem mocy a terminalem w amplitunerze jest zwykły drut,i z pewnością on nie jest "audiofilski".
Wcale nie poto się stosuje bi-amping....poczytaj i zrozum.marian napisał:Co do bi-ampingu to się zgodzę że gra inaczej,bo masz regulacje barwy,ale czy gra lepiej to już indywidualna sprawa.
SoundStarStudio napisał:Wcześniej pisałeś że blaszki z terminala się ściąga tylko przy bi-ampingu,ściąga się w jednym i w drugim przypadku.
SoundStarStudio napisał:Co do cienkiego przewodu koniec mocy terminal ,jest bardzo króciutki(nawet nie przekracza 20cm) i nie przeszkadza to niczemu. Drucik w bezpieczniku 100A też jest włoskiem i wcale przez niego nie ma spadków napięć......
Nie da się z tobą dyskutować. Nie docierają do Ciebie żadne argumenty. Poczytaj o wielkości fizycznej jaką jest natężenie prądu elektrycznego i od czego jest zależne.marian napisał:Czytaj ze zrozumieniem,napisałem o bi-wire,samym bi-wire a nie bi-wire w bi-ampingu. Samo bi-wire (czyli te propozycje z amplitunerami) jest bez sensu i nic nie daje,chyba że porównujemy to z cienkim kablem jak pisałem wyżej.
słuchałeś tej konfiguracji czy ślepo znów twierdzisz ??Barax napisał:bi-amping może coś dać bo sygnał jest już dzielony przed końcówką mocy i za nią.