SoundStarStudio napisał:Każdy może spróbować działania choćby bi-wiringu małym lub żadnym nakładem finansowym i przekonać się czy słyszy różnice.Wiele osób w tym momencie zapyta: "Jakim cudem to ma działać i co to da?" Otóż zasada jest prosta.
Uzyskujemy przez to dobre rozdzielenie głośnika basowego który pobiera duży prąd, od wrażliwego na zakłócenia głośnika wysokotonowego
SoundStarStudio napisał:Stosowanie bi-wiringu z reguły poprawia bas, (więcej prądu) a w zakresie średnich i wysokich tonów polepsza ich szczegółowość oraz precyzję stereofonii dzięki zmniejszeniu modulacji pomiędzy poszczególnymi składowymi sygnału płynącego w pojedynczym kablu...
Nadal nie rozumiesz że tak to nie działa? wypisujesz jakieś bzdury które nie mają pokrycia w prawie fizyki,nie rozdzielisz sygnału stosując dwie pary kabli jeśli sygnał jest już złączony (od końcówki do terminala).
SoundStarStudio napisał:Zaletą takiego rozwiązania jest jeszcze to, że możemy stosować różne przewody ......
Dzięki różnym kablom możemy zmienić też nieco charakterystykę i barwę dźwięku na bardziej nam odpowiadającą
Jedynie to jest prawdą i właśnie w taki sposób możemy się "pobawić" bi-wiringiem... Jak byś nie zauważył to ja wyżej już o tym pisałem i dla mnie temat jest już skończony,bo nie ma o czym już pisać.