Pogromca mitow, a miałeś ta karte/ słyszałeś?? Jak byś uważnie czytał co pisze, to byś wiedział że ten test - do którego dałem zresztą linka - to można sobie o kant dupy potłuc, bo kolesie którzy go robili nie mają pojęcia o robieniu pomiarów. Poczytaj sobie wpisy na forum, tam gdzie dałem linka, forum pclab w którym umieszczony został ten test, to sie przekonasz o co chodzi.
I jak widzisz wiele osób ocenia ją lepiej od Audigy.
Żeby nie byc golosłownym, dla tych którym się nie chce szukać, a chce sie wypowiadać, to jeden z cytatów na stronie pclab odnośnie tego testu :
Ad.1 Owszem, da sie ustawic na nagrywanie z line in. Jedyne co musisz zrobic to na pierwszej zakladce wybrac recording source jako Line In!. Tyle to roboty..? Testowalem rowniez RightMarkiem i wierz lub nie ale osiagalem wyniki takie jak w sensownie przeprowadzonych recenzjach na zach. serwisach. Nie mow wiec, ze jest to niemozliwe...
Ad.2. Sterowniki - stare - co do tego nie ma watpliwosci...
Ad.3. To co stwierdzil Tyan i inni- brak testow DD EX, spdif etc..
Na koniec dodam, ze mam te karte juz jakis czas (wczesniej Hercules Fortissimo II, jeszcze wczesniej Aureal Vortex II) i nie miewam na niej ZADNYCH objawow zaobserwowanych przez ciebie, czyli trzaskow, zwalniania przy odgrywaniu wiecej niz jednego dzwieku itp, itd...
Co do instalacji sterownikow - byc moze mam inne podejscie ale moim zdaniem umieszczenie sterownikow do wszystkich wersji Windowsow w jednym kilkunastomegabajtowym (15mb) execu jest calkiem wygodne. W koncu w kazdym Win domyslnie aktywny jest autorun cdka, wiec jak juz wlozysz plyte to chyba nie jest problemem klikniecie na przycisk "install drivers"? A moze jest...
"Co by nie powiedziec - recenzja niestety nieudana
A powinno byc tak pieknie, w koncu ten artykul zapowiadaliscie dobrych kilka tygodni temu. A tu cala para w gwizdek...
PS. Na
i dalej :
"Świstak, tyan, Michu - dobrze mówią! DOŁĄCZAM SIĘ.
Mam tą kartę od miesiąca - żadnych problemów przy instalacji (stery z dołączonego CD)
Zadnych trzasków, przerw itp.
Testy z rightmarka śmiechu warte!
----------- ZERO WRAŻEŃ -----------
Powtarzam; test do bani! "
i dalej :
czemu recenzje tak bardzo odbiega od rzeczywistosci. Mayor wiem ze chciales jak najlepiej i ze karty dzwiekowe bardzo trudno sie recenzuje Gdybym nie mial stycznosci z ta karta to bym uwierzyl ale niestety widze ja w miare czesto i naprawde dziala calkowicie poprawnie wiec nie wiem gdzie jest blad (kumpel ja uzywa w windows 2000)
i dalej :
-niestety recka jest ze tak powiem bardzo oglednie do bani(Mayor-czy nie zastanowilo cie ze na zadnym zachodnim serwisie nie mieli takich problemow jak ty? Przeciez to oznacza ze albo sama karta przyjechala zepsuta albo stery zle sie zainstalowaly-nie koniecznie z winy herculesa,albo cos w konfiguracji biosu plyty bylo nie tak)
-generalnie pominales wrazenia odsluchowe (basy,zoprany ,dynamika)skupiajac sie na problemach z karta
-pomijam sprawdzenie funkcjonalnosci karty (wejscia-wyjscia,zlacza optyczne) ktorych sie nie dotknales -najprawdopodobniej z winy karty- ale jednak
-dlaczego nie wymieniliscie egzemplarza na inny????????To mnie zastanawia.
Niestety tego nie oczekiwalem-myslalem ze recka bedzie pelna -moze gdybys mial wiecej czasu moglbys przebadac cala sprawe,znalezc blad itp.A tak bryndza....
i kolejny wpis :
haha
Jak ktoś uważa kupienie SB za wyjście z sytuacji to nie zna się na sprzęcie lub ma za dużo kasy. Bo kto rozsądny kupuje dużego fiata za cenę porsche. Poza tym dobre firmy mają dobry support bo za coś w nich przecież się płaci a Creative śmiechu warte. Nigdy to za dużo powiedziane, być może kiedyś kiedy Creative się zmieni ! Poza tym w Polsce duża część osób ma chyba klapki na oczach z tym Creativem !
Test przeprowadzony wbrew wszelkim zasadom logiki fachowca : brak informacji o sprzęcie, zainstalowanych sterownikach jak by brać pod uwagę artukół ten ktoś kto go napisał można powiedzieć nie zna się na sprzęcie, bo np. jeśli to platforma z VIA i z softem VIA 4in1 być może kłopoty wynikają z VIA 4in1 (sam miałem takie - bez nich było ok z dźwiękiem) Generalnie test bez takich danych nic nie jest wart. Proponuję zmodyfikować tak aby te dane się tam znalazły. Sterowniki do dźwięku jeśli są kłopoty powinny tez być testowane podobnie jak sytuacja z różnymi patchami. Pozostaje nam nikła nadzieja, że autor postanowi się zrehabhilitować i zmodyfikuje artykół.
i Ostatni wpisy z linku :
erules spoko jest...
Ja tez mam Herculesa Fortissimo II i nie mialem problemow z nim. Wszystkie sterowniki zainstalowaly sie i dzialy poprawnie, choc starsze mialy bledy. Kiedys tez mialem SB128 Nigdy wiecej !!
Czemu nie mozecie przeprowadzic jeszcze jedneo testu? Tym razem uczciwego, dokladnego a nie takiego w stylu : jak Herculesa pokazac od najgorszej strony, kupujcie "slusznego" SB
boe777
12-12-2002 1:34
Wątki: 0 Odpowiedzi: 2
Kraków
DTS
Dziwi mnie czemu skoro karta ma juz tyle prztwornikow ze starczy jej na 8 źródeł dźwięku, nie dodano obsługi systemów DTS ? Bo w sumie to by była dopiero nowość nie ?
Marcin
Debuger
09-10-2003 21:47
Wątki: 0 Odpowiedzi: 1
Koszalin
co za lamerski test
mialem live 4.1 potem 5.1 a teraz mam herkulesa i dzieki Bogu !!!
Gram namietnie w W3 i o krzakach nie ma mowy!!!!!!!A moze w glowie masz krzaki??? Problemów z MP3 tez nie ma !!!!! Ech fajna recka!!!
Nie czytalem dawno takiej!!!
P.S
Nie testuj wiecej dzwiekówek to rzeczywiscie nie twoja dzialka
!!!!!!!!!!
Sorry że taki smietnik zrobiłem kopiując pół innego forum, ale widac jak sie nie skopjuje to nikt nie zajrzy, a wypowiadac kazdy sie chce .
Oto link jeszcze raz :
http://www.frazpc.pl/b/141970