No więc tak jak podejrzewałem, nic tu się nie zmieniło, k. zintegrowane to po prostu shit i tyle. A to że jedna osoba stwierdziła że masz ok integre nie znaczy ze tak jest w rzeczywistości
Co do warunków odsłuchu, to z tego co widzę monitory są dopiero w drodze, wiec nie mogłeś na nich porównywać, dla tego radze porównac po ich skończeniu. Gwarantuje że wtedy dopiero zobaczysz jak gra twoja płyta. A swoja drogą, audigy to też nic specjalnego
Ze swojej strony mogę ci polecić tego Herculesa, ktoś mądry tak samo kiedyś mi go polecił, bo tez tak jak ty szukałem dobrej budżetowej karty i ząłozyłem podobny watek na forum

dla tego kupiłem i byłem z niego zadowolony, i dla tego teraz polecam go tobie. Oczywiście zaraz ktos powie że bez sensu, że poco, ze lepiej od razu esi juli kupić. No ok, może i tak, ale skoro masz ograniczony budżet to nie wiem czy warto jest sie napalać, zbierac niewiadomo ile itd. skoro to zwykłego zodziennego, amatorskiego uzytku ta karta jest jak najbardziej ok, szczególnei do słuchania mp3. Przy tych wyzszych kartach słychac niedostatki mp3. Nie to abym cie zniechecał do droższych kart, oczywiście warto dołożyć, ale jestem pewny że na początek te ze średniej półki też bedą ok i różnice odczujesz.