Internet może być darmowy - jeszcze przez Aero2 ale nie nadaje się do zastosowań wymagających ciągłego dostępu do Internetu. Przerywa sesję co godzinę. Poza tym większość abonamentów dostępowych ma ograniczenie przesyłu a za więcej się płaci jak za truskawki w zimie. Może to jest i 15 złotych na dwa tygodnie ale zależy do jakiego abonamentu, bo do takiego za 180 złotych miesięcznie to może być nawet zero za dostęp a do takiego za 15 złotych miesięcznie to już jest całe 100% różnicy.
Ja akurat nie mam internetu w komórce. A nawet powiem więcej, z powodu wielozadaniowości urządzeń mobilnych powstrzymuję się przed zakupem smartfona. Nawigacje wożę stale w samochodzie, używanie z tabletem byłoby dla mnie mniej poręczne. Raz przez jakimś dłuższym wyjazdem najwyżej muszę zaktualizować mapę. Ale tak naprawdę jeździłem z nią przez piec lat i trafiałem w drogi. Zaktualizowałem dopiero jak mi przestała pokazywać nowo wybudowane obwodnice i kierowała w miasta.
- - - - - aktualizacja - - - - -
aktualizacja mapy może być darmowa, albo kosztować w zależności od rodzaju ok. 20 złotych jednorazowo za dostęp przez 3 miesiące. Ale nie aktualizuje się mapy co kwartał.