• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Dobre i deliktanie brzmiące kopułki?

To nie ma szans na takie polaczenie

Ew z jakaś dobra 8" mozesz próbować
Był seas ale raczej słabo grał

FCX już dość poszarpany, ale może tego SCX dałoby się z 30mm zgrać? Ewentualnie 3 way, ale to już będzie ciężko w domu pomierzyć.

TB. Wprawdzie nie słyszałem go, ale Fountek już oklepany i czytając opinie to chyba wszystkim wychodzi ostro grający.

Słuchałeś pharoh tych W4? Jak to się ma w porównaniu do FW146? W sumie też ciekawy byłem tego małego midwooferka.

Kupiłem tego TB. Jako typowy średniak powinien się sprawdzić lepiej od FW146. Będę łączył z dużą kopułką TB 28-847SD i SB Acoustics SB23NRXS45-8. W weekend zmierzę różnicę centr akustycznych. Ścianka będzie pochylona o ok. 7" (powinno wystarczyć). Więc łagodne filtry. Jeśli dam niskiego przy podłodze to nawet wyrównam średniaka z woferem :D.

A co sądzicie o http://audiotransducers.com/pl/sredn...5m4624g00.html
W końcu tylko 60 zl drozej niż TB a juz prawdziwy scan
Z prawdziwym Scanem to on tyle wspólnego co nic. Jeśli coś lepszego od TB to tylko Vifa NE12.
Na górę możesz dać słodziutkiego Morela CAT 328-104.
Pobawiłem się trochę Tang Band 28-847SD i powiem, że materiał kopułki, budowa wygląda identycznie jak w Morelach. Gra delikatnie, słodko. Na pewno lepiej od tanich Wavecorów. Fajny przetwornik za śmieszne pieniądze.
Tylko kiepsko trafiłem z TB W4. Jakieś rozbieżne serie mi się trafiły bo jeden ma rezonans na 78Hz a drugi 68Hz?! Wygrzewam go zobaczymy na ile zejdzie. Kopułki 715Hz i 720Hz - czyli jak katalog.

Nie na temat...
Już by uczył się ten TB u mnie latać w konkursie rzutów w dal z balkonu
Daleko by nie poleciał bo lekki, plastikowy :)
Dla ciebie to TANG BAND 25-1983. Wygrzebiesz ferrofluid i "będzie pan zadowolony" :) Tak poważnie to macałem go bo kolega kupił i jest genialnie wykonany. Wygląda jak SS Illuminator!
http://www.tb-speaker.com/detail/1230_04/25-1983.htm
O SB SB23NRXS45-8 napiszę jak wsadzę w jakąś obudowę. Wykonanie super. Napęd nie jest jakiś imponujący, jak dobrej 18-tki.
Aha, jeszcze coś co ciebie podnieci :D (wersja 87dB)

Słuchałeś pharoh tych W4? Jak to się ma w porównaniu do FW146? W sumie też ciekawy byłem tego małego midwooferka.

Nie za bardzo jest jak to porownac. W4 sluchalem bardzo krotko (wylacznie by sprawdzic czy graja) Brzmienie lekko cieple, bez wiekszych podbarwien i fajnie gra calosciowo. Jako sredniak do wysokiego podzialu, badz jako szerokopasmowy na biurko sprawdzi sie idealnie.

- - - - - aktualizacja - - - - -

A ten Scan-speak - 15M/4624G00 to faktycznie nie wart uwagi ?
http://audiotransducers.com/pl/sredn...5m4624g00.html

W tej cenie masz sprawdzone glosniki SB15. Nie warto wg mnie ryzykowac.

Powrót