Przemku napisz jeszcze czy te imbusy sluzą do przykrecenia samych glosnikow czy moze takze termianali z tylu obudowy wtedy juz bedziemy o krok blizej rozwiazania a to zasadnicza roznica. Aha daj znac dzien przed wrzuceniem konstrukcji na forum zebysmy sie sprezyli ostatecznie.
[ Dodano: 2005-01-19, 22:52 ]
Dobra zeby nie uzywac nieuczciwych srodkow i pokazac moc mojego głupiego baniaka mowie: Będą to dwie kolumny na co wskazuje 8 kolcow na kazdy rog. To ze sa dwa zestawy nasuwa mi do glowy pomysl pochylanie kolumny a to dla tego ze jeden zestaw jest nizszy drugi sporo wyzszy. Tak wiec 2 kolumny. Imbusikow mamy 30 z czego 4 odliczam na terminal bo w hiendowej konstrukcji przeciez nie bedzie oszczednosci zeby dawac tam wkrety do regipsu. Po 4 na terminal i juz zostalo nam 8 mniej. Nastepnie jako glosnik mysle ze bedzie to VIfa DX bądź XT a bialego pierscieniowego scana odrzucam ze wzgledu na to ze jak by mial byc w tych kolumanch to te kolce byly by raczej szlachetniejsze. No to mamy 10 wkretow mniej. zostalo nam 12 . Wiec jedynym rozwiazaniem moze byc konstrukcja dwudrozna dwuglosnikowa i skoro ma juz kolce to raczej podłogówka. Moim strzalem co do glosnikow sa albo hds jak do podlogowek to raczej 164. No bo przemek ma wspaniale wspominienia co do slsa a to ten sam producent i jakis sentyment mogl pzostac. Drugim wariantem moze byc w moich oczach 18cm vifa XT bo ona juz jakby kfalifikuje sie do tego hi-endu jak to Przemek nazwał. Pisalem to dosc dlugo i nie wiem czy przed moim postem nic nie padlo wczesniej. NO wiec jak wygrałem?