• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Dostępność forum

Dostępność forum

• Tak

Głosów: 53 84.1%
  • Nie

Głosów: 4 6.3%
  • Jest mi to obojętne

Głosów: 6 9.5%

• Łącznie głosujących
    63
Reakcji
0
W związku z częstymi przerwami dostępu do forum zakładam powyższy temat. Pomimo iż forum tworzą użytkownicy, a nie administracja, czy moderatorzy jest to temat cenny właśnie dla nich. Chociaż Ci pierwsi pewnie zdają sobie sprawę z tego faktu :).

Mnie zastanawia co jest przyczyną tej ciągłej niedostępności? Po przejściu na vBulletin miało być stabilniej. Serwer nie wydala czy jak?

Tak, są dla mnie uciążliwe* - już poza tym zakładałem taki temat i nawet pytałem, czy to czasem ktoś nie hostuje w domu (taki żart) bo przecież jest więcej offline niż ja mam włączony komputer.

http://www.diyaudio.eu/showthread.php/18188-Co-jest-z-tym-forum

*Jest jasne też dla mnie, że nie mam żadnego prawa czegokolwiek wymagać z takiej okazji, że samo forum jest darmowe dla nas ( użytkowników ).

moja zona to sie nawet ucieszyla, ze nie dziala ;)
bo nie siedzialem w koncu przed komputerem :)

Powiedzcie mi lepiej ile te forum używa transferu miesięcznie i pewnie będę w stanie go u siebie dać (strzelam, że może góra 100-200GB miesięcznie) jak bylibyśmy gotowi przyjąć taką pomoc, nie chcę nic w zamian ale także nie obiecuje 5 lat życia mojego serwera :)

Przez ostatnie 4 lata i tak się przenosiłem 4 razy - pierw livenet, potem OVH, potem servers4u i teraz Hetzner (firmy od hostingu mojego serwera dedykowanego).

uslugi stoja (porty otwarte), zdycha serwer HTTP mysle ze admin ktory zarzadza ta maszynka to dupa ;) (o ile diyaudio stoi na prywatnym VPSie, a nie hostingu wspoldzielonym)

Przerwy w działaniu forum są MEGA uciążliwe.
Czytałem jakiś czas temu opinie o firmie superhost, niestety nie były pochlebne. Zarzucano jej często awaryjność usług.

mysle ze admin ktory zarzadza ta maszynka to dupa

Ja bym nawet zaryzykował stwierdzenie, że człowiek z wykształceniem technika informatyka lepiej by się sprawdził na jego miejscu :)

VPS w zupelnosci wystarczy, badz nawet wirtualka - zastanawia mnie tylko to, jesli tym obecnym VPSem (o ile to VPS tylko na potrzeby diyaudio) zarzadza osoba z forum to kurde czemu nie napisze jaka jest tego przyczyna.

Dziwne ze reszta stoi, a serwer HTTP pada - nie wiem, brak RAMu, problem z konfiguracja serwera - cokolwiek.
Pewnie problem jest naprawiany poprzez restart (nie chce mi sie sledzic czy host przestanie odpowiadac i czy po powrocie bedzie dzialac HTTP, jak tak to restart :P)

Problem wydaje sie banalny - dodatkowo serwer SMTP forum wydaje sie byc blacho skonfigurowany tak wiec moge sie domyslec ze robi to osoba bez doswiadczenia (albo jakis skrypt do konfiugracji ;])

Przerwy są uciążliwe, to raczej oczywiste ze dla większości z nas tak będzie. Recz w tym żeby zrobić coś żeby tych przerw nie było.

No i tak ,nigdy tym się nie interesowałem,mało tego,myślałem,że coś nie teges z kompem a tu co innego.No przykra sprawa i należy ja załatwić jak najszybciej.Łatwo pisać,trudniej zrobić w każdym bądż razie ja cierpliwie poczekam.

Ostatnia edycja:
Powrót