• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

dragi

to wyjmij, alkohol, nikotyna i narkotyki łatwo przenikają przez skórę :)
Kiedyś podczas operacji jak trzeba było żeby pacjent rozkurczył mięśnie (o co było trudno, bo był on cięty na życa :() to wsadzało mu się do dupy cygaro (nikotyna ma silne właściwości rozkurczające)

nie
nie

Nawet żucie gumy uzależnia , picie kawy. A są mądrzy co twierdzą ,że palenie trawy czy branie amfy nie.
To ,że co raz młodsze dzieci biorą dragi jest wynikiem po części złego wychowania ale w głównej mierze wywołane napływem kultury z zachodu. Jak się 10 latek naogląda jak to jest zajebiście sie upalić to kto go powstrzyma przed tym żeby spróbował ? ;) .

Yoshi_80, zioło nie uzależnie fizycznie, tak jak nikotyna czy alkohol. Psychicznie można uzależnić się od ciastek, czekolady, właściwie od wszystkiego.

Pozatym nie ma wiarygodnych badań potwierdzających szkodliwość zioła :) Ale chodzi o czysty towar, a nie sqny i tp.

Co do 10 latka. Jeśli go rodzice nie powstrzymają, to nikt go nie powstrzyma. To nie jest moda z zachodu, to jest wynik braku zainteresowania ze strony rodziców. W czeczenii (gdzie sierot jest bardzo dużo) dzieci nagminnie wąchają kleje i rozpuszczalniki :( Nie jest to wina kultury zachodu, tylko to że niepilnowanym szczeniakom odp***ala, nudzą się i tyle :( BTW wiecie że rozpuszczalniki są najbardziej uzależniającymi fizycznie środkami odurzającymi? Wystarczy 15 - 20 sesji i już można się uzależnić :(

No panowie macie racje teraz jest tego od zajebu ja mieszkam w malej miejscowosc i co 4 osoba diluje podchodzi na ulicy i pyta czy chcesz kupic dragi dla mnie jest to smieszne

Kiedys bylo normalnie wszyscy tak nie wpiepszali tych pigow i speeda

mlodedrwale, nie zgodze sie z toba ze to nie wina dzieci tylko rodzicow ja probowalem troche i powiedzialem ze mam to w dupie i huj a jak ktos ma nasrane pod czepkiem to bedzie cpal dalej

hardzio, popieram.... też kiedyś paliłem zioło i wcale mnie to nie kręciło.... przestałem sam z własnej woli i jest ok... ale duzo wiecej jest ludzi którzy spróbują i zostaną w tym.... to jest głównie ich wina a konkretnie psychiki i tego co na nia wpływa...

hardzio, nie wiem czy byś powiedział "ze masz to w dupie i huj" gdybyś nigdy nie usłyszał, że masz nie ćpać, a całe Twoje otoczenie ćpało, i byłaby to jedyna rozrywka jaką możesz sobie zafundować :(

Poza tym moim zdaniem trudno powiedzieć, że 10 latek jest czemukolwiek winien, ludzie w tym wieku raczej naśladują innych niż sami podejmują świadome decyzje, ale to IMO.

No piekny temacik.

Mam nadzieje ze ludzie piszacy NIE, wiedza dlaczego tak pisza a nie tylko z poowdu ze im ktos powiedzial ze to BEEE.

Dragi sa nie potrzebne jesli dobrze czujesz sie w rzeczywistosci i radzisz sobie z nia.

Hah PAnowie.
Zupelnie nieswiadomie trafiliscie w moja dziedzine.
Pisalam mgr na temat narkotykow w gimnazuj (motywow i czestosci ich zazywania).
Wyniki badan mnie nie zaskoczyly,aczkolwiek co dla niektorych moglyby byc zadziwiajace albo zatrwazajace.
Zgodze sie z powyzszym twierdzeniem ktoregos z kolegow forumowiczow, ze duza wina w braniu przez dzieciaki jest w rodzicach, a konkretnie w wychowaniu.
Taka niestety prawda.
Sama mialam okazje sprobowac "lisci". Ale raz nie spodobalo mi sie, dwa zostalam tak wychowana i ukierunkowana p[rzez rodzicow, ze wiedzialam ze narkotyki nie maja racji bytu w moim zyciu.

mlodedrwale, jezeli tu chodzi o 10 to sie zgodze .... ale starsi w miarę potrafią myślec rozsądnie.... chyba że do tego nie dorośli albo nie akceptują rzeczywistości...wtedy sie zgodze... rodzic moze zabronic ale nie upilnuje dziecka....

tak
nie

"Mam w dupie głęboko alkohol narkotyki i papierosy."
Ja dokładnie sądze tak samo :)

nie wiem dla mnie to dziala jak plachta na byka ...
byl jakis film w ktorym ktos powiedzial ze narkotyki sa dla murzynow i dla glupkow!

ja to bym zamknal topic i tyle !!!
po co to takie pytania i kogo to obchodzi czy ktos cpa czy sra czy... (edytowalem) na schodach?!!

aryan, Nie sprecyzowałes pytania. Nie napisałes co według Ciebie jest narkotykiem. Jedni alkohol uwazają za narkotyk inni mowią ze bax jest mniejszym narkotykiem od papierosów.

Powrót