Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
jak dla mnie to już przesada - dla bardzo wielu osób samochód jest bardzo istotnym środkiem lokomocji którego nie da się niekiedy zastąpić - wiem bo w weekendy mieszkam 30km od wawy, 4km od stacji kolejowej i do tego w samym lesie. W praktyce równie niebezpieczną bronią jest rower lub motorower (może nie tyle dla innych - choć pośrednio też, co dla siebie), a zarówno one jak i samochódy są dziś na tyle rozpowszechnione że takie restrykcje mijałby się z jakimkolwiek celem.Yoshi_80 napisał:Moim zdaniem przyszli kierowcy powinni przechodzic takie badania jak sie robi na pilotów. Głownie chodzi o częśc psychologiczną, intelektualną, orientację , zdolnośc oceny odległości itd (wiem bo robiłem kiedyś kurs szybowcowy).
Ktoś może sie obużyć, że przecież każdy ma prawo do jeżdzenia samochodem! Tak samo każdy chciałby mieć prawo do latania samolotem.
I tego własnie nie rozumiem, latanie samolotem czy innym aparatem albo posiadanie broni jest tak bardzo utrudnione i obrawowane wymogami a przecież to jest nic w porównaniu z bronią jaką jest samochód z kierowcą - idiotą.
Ciekawe jakbyś chciał to sprawdzić w jakimkolwiek tescie - szczególnie skłonności do brawurowej jazdy. Pozatym ów brak zdecydowania spowodowany jest po prostu małym doświadczeniem.Yoshi_80 napisał:Powinno się eliminować zarówno tych co maja skłonności do brawurowej jazdy jak i tych co wprost przeciwnie, przez swój zupełny brak zdecydowania powodują równie duze zagrożenie na drodze.
,raz jak bylo malutko sniegu i jeszcze bez lodu,lece sobie bokiem tam gdzie zawsze,a tu dup,zlapalo mnie,wtedy niemialem doswiadczenia (teraz cos mam),i akurat wlecialem w krzaki,tzn bokiem tak,porysowalem troche taka gume przy szybie,i urwalem antene,co najlepsze zamiast hamowac to ja gazulecimy sobie bokiem z usmiechem na twarzy jacy jestesmy dobzi a tu nagle asfalt z
a ja mam, no chyba że ktoś jeździ bez prawka u babci na polu lub po jakimś zamkniętym terenie gdzie nikogo nie ma i nie stwarza absolutnie żadnego zagrożenia dla kogokolwiek,digital napisał:do jazdy bez prawa jazdy nic nie mam to decyzja tego co jedzie bez a nie wasza i są przypadki gorsze jak i lepsze.