• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Dyskusja o nowym projekcie na forum

Ciężko o dobry woofer do 2stówek. Jak powstawały konstrukcje na 18AWX to kosztował on poniżej 150zł, więc innego wyboru nie było :) Teraz jak rynek obniżył ceny, to już AWX może nie wyglądać tak kolorowo jak kiedyś i chyba tu jest sedno sprawy. Mamy konkurencje, a Luszti lubi nowe głośniki a nie oklepane.. ;)

Niestety w cenie ponizej 200zl dalej jest tyle dobrych 18 co kot naplakal. Kreci sie wszystko w jednym garze i nic sie specjalnie nie wybija.

Niestety w cenie ponizej 200zl dalej jest tyle dobrych 18 co kot naplakal. Kreci sie wszystko w jednym garze i nic sie specjalnie nie wybija.

Zdaję sobie z tego sprawę, ale cena AWX nie jest już tak fajna...no i zacznijmy robić coś innego, żeby nie było, że to forum STXa :)

ciekawe czy efektem tych poszukiwań bedzie faktycznie lepszy głośnik, bądź tańszy czy po prostu innej marki;)

LuSzTi jak sie zmobilizuje to przyjadę do ciebie na pomiary z FW168 i wavecorem 30. Od dawna obudowa zrobiona:D Według mnie głośnik dużo lepszy na średnicy niz AWX a basu w 16litrach miał wystarczająco do pokoju 15mkw:)

LuSzTi jak sie zmobilizuje to przyjadę do ciebie na pomiary z FW168 i wavecorem 30. Od dawna obudowa zrobiona Według mnie głośnik dużo lepszy na średnicy niz AWX a basu w 16litrach miał wystarczająco do pokoju 15mkw

Ty się mobilizujesz już ze 3 miechy :P

A wysyłaj, przy jakichś pomiarach przy okazji się pomierzy i będą projekty na forum :)

Choć fajniej by było jakbyś przyjechał. Zwrotka odsłuchowo byłaby wspólna :)

LuSzTi jak sie zmobilizuje to przyjadę do ciebie na pomiary z FW168 i wavecorem 30. Od dawna obudowa zrobiona Według mnie głośnik dużo lepszy na średnicy niz AWX a basu w 16litrach miał wystarczająco do pokoju 15mkw

Ja rowniez jestem za fountekiem fw168. Co prawda nie posiadam na stanie, ale moge zakupic i jako odbiorce wskazac LuSzTiego. Planuje zbudowac sobie monitory, wiec i tak bym musial zamawiac.

Ja mam 8935a, ale on już jest droższy (w loadspeakershop po rabacie kosztuje 227zł).

Powrót