No nie wiem, może ten głośnik to jakaś subniskotonówka czy jaki h... bo nawet jak mu zatkam b-r to mi nie gra mniejwięcej od 40 hz do 60~70 i ciągle najgłośniej mam przy 33~34hz myślę nad kupnem jakiegoś taniego głośnika do obudowy zamkniętej bo mam już kolumnę tylko poprzedni głośnik się trochę zepsuł po tym jak dostał trochę powera bo zwoje cewki spadły z karkasu nie wiem jakim cudem. Tą kolumnę z głośnikiem w zamkniętej postawił bym pod kompa bo tam wczesniej stałą, mam wysokotonówkę więc posłuży mi jako kolumna centralna na drugim kanale wzmacniacza. Przydał by mi się wzmacniacz ale to kosztuje poza tym gra mi to na tyle głosno że szklanki ze stołu spadają bez przesteru więc chyba nie jest źle

aż tak głośno nie słucham choć czasem jak w piosence jest nagły zryw basu to brakuje mocy. Zauwarzyłem też (może mi się tylko wydaje) że przy 33hz ciężko przesterować wzmacniacz niestety przy 40hz już nie. Dziś pokombinuję i powiem co mi z tego wyszło, później wrzucę zdjęcia głośnika, może ktoś go zidentyfikuje.
Dodam że głośnik sam naprawiałem i dlatego też nie chcę go sprzedawać, przywiązałem się do niego

Co polecicie do obudowy zamkniętej do 40zł? głośnik 20cm
[ Dodano: 2008-01-01, 12:51 ]
Dodam że słucham rocka a najczęściej zespołu "Chevelle" gdzie w praktycznie każdej piosence są momenty gdy bass schodzi na samo dno, do katowania głośników mogę polecić piosenkę "Comfortable Liar" tu jest naprawdę nisko

jak ktoś posłucha to będzie wiedział dlaczego nie chcę stracić dołu kosztem góry.
[ Dodano: 2008-01-01, 13:12 ]
Znalazłem taki głośnik, co o nim myślicie? W zamkniętej będzie grał?
http://allegro.pl/item286766916__sony_gdn20_80_60_40_tonsil_alton_altus.html