Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
To jest przykład źle dobranych głośnikówDevils napisał:To jak ktoś się na tym zna to niech mi obliczy np takie coś:
Niskotonowy: 100watt - 89db x2
Średnio tonowy: 80watt - 89db
Wysoko tonowy: 80watt - 89db
Maksymalna efektywność przy mocy 100watt na 1 kolumnie oraz na 2 naraz.
90dB wyjściowo to przy 2 Watach 93dB, przy 100 Watach 110dB.- Jaką będzie miał efektywność jak dostanie np 2 watty a jaką jak dostanie tą maksymalną moc 100watt ?
Jak to się oblicza ?
możesz dokładniejProfesjonalista napisał:Bo u tonsila zauważyłem wąskie szczliny powietrzne , oni się starali a teraz się daje częściej szerokie bo szybciej/mniej dokładnie można produkować głośniki.
Efektywność to poziom ciśnienia akustycznego przy mocy 1W z odległości 1m. To o co pytasz, to po prostu poziom ciśnienia akustycznego przy mocy 100W, a nie efektywność, a odpowiedź już dostałeś 2 posty wyżej.Devils napisał:- Jaką będzie miał efektywność jak dostanie np 2 watty a jaką jak dostanie tą maksymalną moc 100watt ?
Jak to się oblicza ?
ok dzięki. Myślałem, że chodzi o coś innegoptolek napisał:Co do szczelin magnetycznych, gdy jest węższa to większe jest natężenie pola magnetycznego w tejże szczelinie. To się bezpośrednio przekłada na sprawność (efektywność) głośnika, bo taki sam prąd przepływający przez cewkę, powoduje większe wychylenie membrany.