Dla mnie cena kawy 1 zł czy nawet 2 zł za sztukę to nie tragedia. Jeszcze z 3 miesiące temu zanim nie zacząłem diety etc piłem po 2 red bule dziennie więc zapewne kawa wyjdzie mi taniej

Uparłem się na kapsy bo chodzi mi o wygodę. Wrzucam kapsa, naciskam guzik i po chwili piję.
Do tej pory piłem rano parzoną, która jest paskudna ale piję bo inaczej nie pracuję dobrze do południa.
Z góry zakładam, że gorszej kawy niż parzonej z kapsów nie otrzymam. Druga kwestia zazwyczaj rano jak wstaję mam około 20 minut, żeby się wykąpać, ubrać wypić kawę. Do tego muszę to jeszcze robić po ciemku i po cichu bo córka śpi i żona w ciąży też śpi. Nie mam ani ochoty na czyszczenie ani nawet czasu na dodatkowe czynności
Wiem, że doradzacie z dobroci serca jak najlepiej ale wierzcie mi, że przeanalizowałem trochę problem i kapsy są dla mnie optymalne. Jestem prawie zdecydowany na promocję tchibo. Kupujesz 320 kapsułek i dostajesz ekspres picco za free. Czyli sporo kawy za około 350 zł i podstawowy ekspres w tej cenie.
Jak się nie sprawdzi to będę szukał dalej. Bardziej mi zależało na opinii co jest w tych kapsułkach - czy kawa czy napój kawowy. Z mojego małego poszukiwania wynika, że jednak kawa ale nie w każdej kapsułce. Są różne, jednak te esspresso są mocne takie jakie potrzebuję.
PS. Nie jestem smakoszem kawy - piję bo mnie budzi i po południu doładowuje. Smak - dam radę

cena około 1 zł za kawę? Czy to serio aż tak dużo?? Niech wydam te 60 zł na kawy w miesiącu x 2 bo żona - 120

Nie jest źle.
Policzcie sobie co jecie i za ile w ciągu dnia. Okaże się, że taka kawka za zylka jest delikatnie mówiąc niczym.