• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Emeryt se przypomniał...

Reakcji
14
...ano,ugrzązłem w poszukiwaniu monety,audio poszło na bok,choć nie do końca.Pozwoliłem sobie tu zajrzeć,ale lat minęło...

brawo! miki po latach wrocil, ezo pisze na gg, staruszek umberto tez wraca...
masz troche do nadrobienia ;)

Ciekawe czy będzie drugi wpis, czy znowu zniknie.. :)
No może nie zniknie...choć tak wsiąkłem w robote że nawet niedziele mam zawalone.
Tub już nie ma,hertz to dawna historia,bsw poszło w swiat...Po chałupie wala sie sph z vifami na nie skończonej zwrotce męczony od czasu do czasu z lapka po blusrucie,ot takie realia życiowe.Choć przyznam szczerze że wole pohałasować w samochodzie,ostał mi sie mds,bekuś,wzmak no i tang bandy pod szybą,może i nie rewelacja ale środek zajefajny.
Choć nie powiem że mam pewne sny,marzy mi sie ...Manger.Tylko nie wiem czy to ma sens bo spotkałem sie z różnymi,skrajnymi opiniami.Co mnie do nich pcha?Ano,szczegółowość,średnica,scena,to co mnie urzekło w szerokopasmówkach.Jak by te aspekty były pewne to chyba bym sie pokusił,bo lubie jak muzyka jest żywa i absorbująca uwage nawet najbardziej zamyślonego pobocznego słuchacza.
A,i bym zapomniał,w autku ostały sie jeszcze kopółki mivoca,pamiętacie?I dzięki za pamięć.

Oj pamietam. Mialem, sluchalem, zapomnialem.
Od tego czasu bylo kilka lepszych zestawow i dziesiatki gorszych.
Co do szerokopasmowek to zapoznales sie z "cube audio" by STX? Kolega Sound Wave odwalil dobra robote ;)
Troche inne brzmienie za rozsadne pieniadze oferuja tez SONIDO.
warto sie wyrwac na audio show i posluchac ;)

STX,w SW wierze jednak...to chińskie wyroby,sonido nie znam,mogę się mylić ale wole obracać sie w markach które lata przetrwały.Stąd moje zaintersowanie mangerem,zresztą co by nie było,to chyba troszkę inne podejście niż do klasycznych przetworników.Kropla w wode,próbował ktoś?Bo mnie kusi.

Fakt, nie ten budzet...

Ale zapomnij o stx jaki pamietasz. Odkad SW tam pracuje to marka sie mocno zmienila. Oczywiscie nadal maja tanie glosniki, ale bardzo mocno sie rozwijaja i maja coraz lepsze glosniki ;)

Emeryt? A co to za emeryt "z lat 80-tych"?

Zasadniczo jednak "kopółki" mogą nie zagrać bez względu na cenę.

Idąc za ciosem: każdy głośnik może "nie zagrać" bez względu na cenę. Jest nieskończenie wiele zmiennych. ;)
Nie mi witać umberto, bo i ja rzadkim gościem jestem, ale miło "widzieć" i Ciebie i Mikołaja. Może faktycznie na AS się chłopaki wybiorą?

chyba będę, ale nie obiecuje;) a do Ciebie w odwiedziny wybieram się już 5 rok;) (cholera;/)

Powrót