Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.
Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
nie zrobilem, bo plytka bylaby wieksza,
poza tym mozna uzyc rezystorów 5W metalizowanych
zreszta jak ktos chce wcisnac talie kolosy to i tak wcisnie np mozna wlutowac od str druku
rezystory mocy mozna wlutować w pionie albo na długich drutach nad płytką. to 2 rozwiązanie ma tą zalete że będą lepiej chłodzone. uwazam że lepiej mieć zgrabną płytke
wszystko pieknie ładnie ... tylko te zwory :/ troche ich duzo :/ wiem ze ciezko wyeliminowac ... grrr
[ Dodano: 2005-02-13, 13:52 ]
mały update z mojej strony wersja podstawowa z wszystkimi tranzystorami na radiatorze oraz 2 wersje masy: gwiazda (pogrubione sciezki masy) lub polygon plane
p.s .. update dedykowany biednemu choremu esh0'owi któremu zaczyna sie "tydzień smierci" i nie ma czasu na pierdoly
Narazie nie testowalem tych plytek ale postaram sie przetestowac wes pod uwage ze polygon plane takze zostal zrobiony ala gwiazda (łączy sie tylko przy wejsciu) w sumie to wiem ze przy m.cz nie ma potrzeby stosowania takich wynalazkow ale jak ktos chce to mozna wykorzystac
na plytce wdal sie błąd!!!!
mianowicie wyprowadzenia T sterujących [T4,T5,T6].....
przepraszam za pomylke!
patrzac na rysunek....
srodkowe i te z prawej strony piny, trzeba zamienic miejscami
Jakis czas temu zamiesciles na forum swoja realizacje wzmacniacza P3A. Chciałęm sie dowiedziec jakich tranzystorów mocy i sterujacych ogolnie wszystkich zastosowales w tym wzmaku?
Myślałem o subie no i o wzmacniaczu do niegono i pomyślałem o p3a. No i mam takie pytania:
>Testował już ktos ta pierwsza wersje i płytke jak to dział czy nie ma z tym wzmakiem jakiś problemów??
>Jak wzmacniacz zachowuje sie pod obciązeniem 4 ohm??
>Szaflik, czy był bys w stanie zaprojektowac płytke do wersji 200W o ile sie da??
>Może ktos skonwertowac płytke p3a 100W w skali 1:1 do pliku pdf??
pcb w skali 1:1 moge na maila wyslac w formacie pdf
wzmacniacz ruszyl odrazu(no... po kilku moich bledach ;]) na obciazeniu 4 ohm dobrze gra, nie grzeje sie zbyt mocno, ale radze zapewnic mu solidne chlodzenie
dragon, jesli mozesz wyslij mi plytke n.lukasz@op.pl Moze masz odrazu rysunek scieżek bez elementow żeby mozna było odrazu wrzucić na drukarke laserowa papier kredowy no i płytka gotowa??
Nie żebym się czepiał ale Szafik moze masz płytke z normalnie podpisanymi elementami zgodnie ze schematem bo tak to mnie czeka dłuuuga droga z odpowiednim dopasowaniem elementów
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.