1.Miałem chwilę czasu i zrobiłem symulację w LtSpice. Modele nie były jakies idealne (np irf530 zamiast irfp), ale i tak daje to podgląd na to co dzieje się we wzmacniaczu bez sygnału i bez obciążenia:
2. A teraz ide lutować.
3. Przydałoby się na schemacie montażowym ("top" - widok od strony elementów) zaakcentować to który tranzystor to bc550, a który bc560, bo faktycznie jets to słabo widoczne, a ktoś może skusi się schematem i prasowanką, a nie przeczyta całego tematu i bedzie się zastanawaił co zrobił nie tak.
4. Borys, Twoje dziecko nieźle dojrzało, od małej zgrabnej chudzinki, do takiego bysiora, no, no...
5. Nie wiem jak to mierzyłeś, ale u mnie na symulacji prąd źródła prądowego dla pary tranzystorów wejśiowych to 1,85mA, w rzeczywistości zmierzony to 1,76mA, a ty podałeś 2,2mA (chyba, że to tak "na oko pi x drzwi ")
6. Jak już szaleć to może źródełka prądowe w emiterach tranzystorów sterujących? Oczywiscie, nie pisze tego na powaznie, bo jak dla mnie wystarczy prosty wzmacniacz z pierwszego postu, ale jakby ktos chcial dalej eksperymentowac. A już na serio to R4 i R5 to naprwdę warto dać 1% bo od nich bezpośrednio zależy prąd VAS.
6. Szkoda, że nie można sobie samemu kliknąć "Dzięki" pod postem.