Przepraszam ale troche cierpie na brak wolnego czasu, jak tylko znajde chwilke do uaktualnie 1rwszy post i zamieszcze pcb dla laterali.
Wstepna plytka do bipolarnych tr w stopniu koncowycm juz jest , czekam tylko na laminat. Ps. - pare wejsciowa mozna by zmienic, vas moze tez na cos lepszego i napiecie zasilania mozna by podniesc nieco - co przedlozy sie na moc wyjscoiowa, stopien sterujacy zostal na tyle sprawdzony ze wydaje mi sie poradzi sobie calkiem dobrze (zrodla pradowe na j-fetach byly by lepsze ale cena tez bedzie odpowiednoi wieksza).
Od 10 lipca mam wakacje wiec projekt stanie w martym punkcie. Jak tylko cos bede mial to bede wklejal. Df tez bede mierztyl, mam odpowiedni sprzet do tego tak czy inaczej. Jezeli koledzy szukaja wzmaka na duze napiecia (nawet do +/- 100V to polecam wzmaki apexa nawet na 1kW). Generalnie to mial byc wzmak HI-Fi dla kazdego za male pieniadze no i projekt sie rozwija co mnie niezmiernie cieszy, postaram sie sprawdzic pcb dla 2ch par irfp i dam znac co i jak.
Odnoscie zwiekszania ilosci tr w stopniu koncowym - rzeba je czyms nakarmic, przy obecnym konfugiu skutek dzialania pojemnosci we/wy tr koncowych przy jednej parze daje sie we znaki przy okolo 1,5 MHz, wiec mysle ze dodanie 2 par extra nie powinno pogorszyc parametrow wzmacniacza w pasmie akustycznym. Jezeli chodzi o moc wyjsciowa to wydaje mi sie ze bedzie mozna skorzystac z tabelki p. Zbiga, napiecei nasycenia jest bardzo male wiec wstepna kalkulacja mocy wyjsciowej bedzie podobna. Pozdrawiam