Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Nie wiedzialem ze jest srodek cynujacy, musze obczaic temat.
Jakie trafko dla tych 4ech par ?
Licząc od dwóch i trzech par?
Mam na myśli głównie napięcia i VA
LightSound
Tak zebys sie nie nudzil to plytka dla ciebie. Zerknij tak chociaz czy wsio bedzie ci pasowalo.
Jeszcze zerkne ile trzeba bedzie pradu na 4 bazy tr koncowych przy obciazeniu 4r i 2r i zobacze czy styknie pradu z drivera. Narazie mam zbiasowany rezystorem 68R, wiem ze toshiby nie potrzeba gleboko biasowac wiec moze nawet 220R styknie - sprawdze przemierze i dam znac.
Nie, wystarczą 3W metalizowane.Trzecia to czy emiterowe muszą być 5W?
Zerknij sobie na tabelkę mocy u Zbiga, tak samo będzie to wyglądać. Są tam napięcia podane i jakie moce osiągniesz, a trafko najlepiej było takie ile tej mocy chcesz wydusić i nawet z zapasem lekkim.
---------- Post dodany o 12:05 ---------- Poprzedni post o 11:03 ----------
Dzięki wielkie borysCo prawda pisałem żebyś nie zmieniał pinoutu, bo dokupie Toshiby, ale wlutuje je jak radzisz, albo zrobię druciarnie jak się będą grzały przy 2ohm
Druga sprawa to:
Trzecia to czy emiterowe muszą być 5W? Bo się obawiam że nie wejdą, chciałem druknąć obraz płytki, to drukarka coś szwankuje i lecę u kogoś wydrukować.
Pinout masz pod toshiby wszedzie (wyjsciowe, bias, driver stage, vas - tutaj montaz od gory + kawalek blaszki na nie).
Vas mozna dac np mje34/350 i zalutowac od spodu (opcja 2 to toshibki od gory)
Nie wystarczą 3W metalizowane.
PS
Gdzie te trafka 2x24V mozna zamowic ?
4. 3lite, to trafo będzie za małe?
Dlaczego? Wg mnie skoro jest taka możliwość to czemu nie...Nie chce Ci nic mówić ale parowanie stopnia napięciowego jest co najmniej bez sensu.
Dlaczego? Wg mnie skoro jest taka możliwość to czemu nie...
Super odpowiedź... Dużo się dowiedziałem z tego postu.
Jaki rozrzut pobieranego prądu? Jeśli chdzi o pytanie nr z postu nr 234 to było to czysto teoretyczne pytanie (jak widac na zdjeciu nawet nie wlutowałem tych tranzystorów, a jesli chodzi o symulację to tam było 5,6mA, a nie 9 lub 11). Składając ten wzmacniacz przy okazji chciałbym sie czegoś nauczyć, żeby to nie były tylko takie klocki lego. Dlatego też oczekiwałem od Ciebie bardziej rozbudowanej wypowiedzi, żeby dowiedzieć się dlaczego akurat w tym wypadku parowanie tranzystorów stopnia napieciowego nie ma sensu.Ale czego oczekujesz w odpowiedzi? Jak sam widzisz masz rozrzut pobieranego prądu przez dodatnią i ujemną połówkę i jak wszystkiego super nie sparujesz to parę elementów nic nie zmieni.