Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Ja bym na Twoim miejscu brał na początek naturalny, niepofalowany, np. orzech.
Jest gruby (klej nie przesiąknie), twardy i fajnie się go kładzie.
Zwykły klej wikolowy starczy.
Na zelazko to tylko małe elementy, jak obudowa jest duża to na docisk.
Przeciwległe boki na krawędzi oklejasz taśmą papierową aby nie zabrudzić ich klejem.
Z tego co pamiętam to tego forniru nie wyszlifujesz "na gładko" on będzie miał wyczuwalną strukturę pod ręką, mnie się akurat takie coś podoba, że jak przejedziesz ręką po gotowych kolumnach to czuć strukturę drewna. Wyszlifuj na gładko wzdłuż słojów lub szlifierką papierem o gradacji 240.I jak mam teraz zeszlifować fornir do malowania? Dosyć płasko papierem 400 czy tylko kilka razy wzdłuż pasków będzie najlepiej?
Klej kontaktowy przyczepi sie do wszystkiego. Nie wiem jaki masz fornir, jesli cos drogiego to lepiej odkleic, choc napewno przy jego odklejaniu rozwarstwisz mdf czy hdf do ktorego kleiles. Jesli chcesz odzyskac fornir, to odkleic na goraco, ale z duza uwaga, zeby nie popekal od ciepla. Pozniej mimo wszystko uzylbym wikolu, ale na zimno pod naciskiem. Mozesz uzyc workow z piaskiem jak nie masz sciskow, a calosc spiac pasami zeby sie nie rozjechalo przy klejeniu.
Jesli zdecydujesz sie na kontakt, to olej patexa, Kleiberit Gel jest duzo lepszy, tak jak wczesniej pisal kolega Przemcio. Warto rowniez zwrocic uwage na technike klejenia, ktora opisal, poniewaz jest bardzo dobra.
Kiedyś przy testach jak zaczynałem metody na żelazko to grzałem na 3 kropki na żelazku i to bezpośrednio po fornirze i nigdy mi się coś takiego nie stało. Czym to się objawia ?Problem w tym, co sie moze stac jak sie fornir przegrzeje...
Ja tak samo robiłem. Raz miałem formatkę na styk i nie trafiłemCzasami zdarzy sie zwalic robote, to zwykle szlifuje fornir, zamiast go odklejac. Jak jest jakis modyfik, to moment schodzi.
Kiedyś przy testach jak zaczynałem metody na żelazko to grzałem na 3 kropki na żelazku i to bezpośrednio po fornirze i nigdy mi się coś takiego nie stało. Czym to się objawia ?
Podobno pieknie pachnieJakby komuś przyszło do głowy rzeźbić z klejem kostnym
To takie "nie stolarskie"poliuretan i kontakt
Czym to waliDaj spokój, jak nagotowałem tego w garze to nakaz eksmisji miałem nawet z garażu![]()