Taka obudowa nie moze dobrze wygladac po fornirowaniu. Oklej ja plytami HDF.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
do 0,5mm wypełnienia suchej warstwy. Łączenie mogą pękać, szpachla natryskowa nie jest elastyczna.Ostatnio odnawiałem felgi w samochodzie. I pierwszy raz miałem stycznosc ze szpachla natryskowa. Mysle ze w tym przypadku sprawdzila by sie idealnie. Jesli masz mozliwosci to sprobuj. Delikatne rysy czy laczenia powinna zakryc idealnie. Plusem tego rozwiazania jest to ze nakladamy po cienkiej wartstwie i mamy pewnosc ze idealnie wejdzie w kazda szczeline.
Zwykle firmy wysyłają zwinięte liście zapakowane w tekturowe tuby - niewielkie szanse na uszkodzenie w transporcie.Troche sie obawiam kupna na allegro i wysylki (tak zeby dotarl w calosci)
Nie wiedzę tu problemu.Panowie to jak z tymi nakrętkami pazurkowymi czy po zamontowaniu frontu i oklejeniu hdf będę miał możliwość żeby je wbić?
Nie wiedzę tu problemu.
Na oklejonej obudowie wiercisz otwory pod głośnik, od środka wkładasz nakrętkę pazurkową posmarowaną niewielką ilością kleju, wkładasz śrubę (pod nią jakąś szeroką podkładkę i skręcasz aż nakrętka się wgryzie (bez głośnika oczywiście). Zostawiasz aż klej wyschnie i wykręcasz śrubę.
Poza tym, jeśli masz front nieprzykręcony to przecież możesz nakrętki wbić przed sklejeniem całości i oklejeniem hdfem.
Panowie a frezy pod głośniki lepiej robić przed zamontowaniem przedniej ścianki, czy po olejeniu hdfem?
Bo z tego co widzę to po zamontowaniu frontu i po oklejeniu hdf będę miał problem z tymi nakrętkami, dodatkowo rozmieszczenie głośników na froncie się zmieni.
Zmieni się także głębokość podfrezowania pod głośniki bo dodatkowo dojdzie 3mm hdf.
Mam nadzieje że nie namotałem![]()
Jaki to konkretnie lakier?
Czy przy wielokrotnym wkręcaniu i wykręcaniu otwór się nie uszkodzi?
Wkręty jakieś konkretne?