kombo, to sie dociska jednoczesnie z wszystkich stron i wtedy jest OK
a tak pozatym to fabryki uzywaja klejow chemo-/termo-utwardzalnych
a tak pozatym to fabryki uzywaja klejow chemo-/termo-utwardzalnych
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
marko3T napisał:I tak sobie pijesz ta cherbatke, wypiłes przychodzisz , patrzysz, a tam szpary, bo się rozeszło przy ściskaniu i jeszcze uszkodziłes sobie fornir przy zfazowanej krawędzi....
takero napisał:Czy takie frezy można za normalne pieniądze kupić ? Nie ma żadnych chińskich podróbek albo co ?
Bo kurcze grubo ponad 300zł na frez to nieco sporo...
wszystkie tną pod kątem.paldo napisał:dzis wyczajiłem w tesco wyrzynarke black n decker która tnie pod kątem za 100zł
lklukasz napisał:wszystkie tną pod kątem.
Przynajmniej moje jedna budżet a druga b&d tak mają
jak potrzebujesz to ci pożyczę
nie wiem o czym dokladnie mowa ale co do materialu to sie mylisz. sklejka to kompozyt i jest duuuzo wytrzymalszy niz MDFpaldo napisał:Z ciekawości, powiedz czemu wzmocnienia robisz akurat ze sklejki, po prostu łatwiej, czy ma lepsze właściwości do tego ( bo mi się wydaje że mdf jest jednak sztywniejszy...)
no wlasnie tak sie zastanawiam do czego?paldo napisał:A nie wiedziałem że wszystkie tak tną pod kątem (inna sprawa czy to w ogóle jest przydatne... idealnie i tak się nie wytnie, ale w niektórych przypadkach może się przydać do czegoś...
Pawel S. napisał:no wlasnie tak sie zastanawiam do czego?
jedyne co mi przychodzi do glowy to zaoszczedzenie pylu w powietrzu przed frezowaniem na 45 stopni![]()
Pawel S. napisał:nie wiem o czym dokladnie mowa ale co do materialu to sie mylisz. sklejka to kompozyt i jest duuuzo wytrzymalszy niz MDF
kombo napisał:jakoś nie przemawia do mnie składanie na 45stopni na samym kleju.
paldo napisał:Na pewno w stosunku waga/sztywnośc/wytrzymalość sklejka wygrywa, ale czy jest sztywniejsza... moze i tak, choć generalnie wydaje mi się być miększa
czyli wystajace kolki szlifujesz na rowno z plyta?marko3T napisał:Wbijam kołki ciut głebiej, nic oczywiscie nie szpachluje.
ja zakupilem takie wieksze dedry i jakos nie zawiodly mnie naraziepaldo napisał:marko3T, a jakie ściski możesz polecić nie drogo??
Pawel S. napisał:ja zakupilem takie wieksze dedry i jakos nie zawiodly mnie narazie
300mm kosztuje ok 14zl/szt w castoramie
dokladnie taki jak w 2 linku
paldo napisał:marko3T, a jakie ściski możesz polecić nie drogo
Pawel S. napisał:czyli wystajace kolki szlifujesz na rowno z plyta?
a czy przy zastosowaniu kolkow wyraznie da sie zmniejszyc efekt klawiszowania? bo jak wiadomo wikol to elastyczna spoina...
nie - DEDRApaldo napisał:Ten modeco tak?? I co, on 14zl w casto kosztuje??
musze isc kupic rozpuszczalnik wiec moe jutro sprawdzicpaldo napisał:Pewno nie pamiętasz po ile maja długie?? 80cm minimum. (jak mały 14, to do 50-60zł za dwa 80cm powinienem się zmieścić )
mam kilka produktow tej firmy i za takie pieniadze bardzo polecammarko3T napisał:Używam podobnych do tych z drugiego linku, firmy Proline
czyli dobrze ze moje produkty dlugo "lezakuja" zanim je wykonczemarko3T napisał:Podkreślam jednak że klawiszowanie jest szczególnie widoczne kiedy materiał nie miał czasu na doschnięcie i są wchania temperatury.
Pawel S. napisał:musze isc kupic rozpuszczalnik wiec moe jutro sprawdzic