• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

fornirowanie większych powierzchni - sposoby

paldo napisał:
Acha, jeden problem tylko powstał, na tej wiekszej płycie, ten o którym przestrzgałes przy momencie, mianowicie bombel. Co teraz? Strzykawka i klej?
Śledzę wątek ale nie pamiętam czym kleiłeś :razz: - jak kleiłeś butaprenem albo momentem to może wystarczy tylko podgrzać i docisnąć. Tylko uważaj bo przy nagrzewaniu fornir lubi czasem pęknąć wzdłuż słojów.

Nie sądze aby pomogło, ponieważ bąbel powstał na 90% z braku kleju w tamtym miejscu (lub jego za małej ilości), trudno taką powierzchnię małym pędzelkiem dobrze pokryć ;) a dosikany był bardzo mocno po cąłości, więc raczej brak kleju jest przyczyną. trza będzie chyba wpompować..

paldo, trzeba było kupić pędzel tzw ławkowiec
to by szybko poszło
ale nie wiem czy się do puszki kleju zmieścić :wink:

Skoro o klejach mowa to raz udało mi się kupić coś a'la butapren w spray-u, tyle że inna konsystencja. Cena jakaś specjalnie niska nie była, ale i opakowanie spore, niech tylko sobie nazwę przypomnę...

są takie kleje tapicerskie w sprayu używane są często do oklejania skrzyń car audio
Paweł_S miał kiedyś sprawdzić dokładnie po ile są
ale wydaje mi się, że ok 15zł za puszkę

Tamten kosztował ponad 30zł, kupiłem go zdaje się na stalowej w tym sklepie z fornirem i powiem że fornirowało się jak marzenie ;]
Duużo szybciej , łatwiej kontrolować grubość powłoki kleju etc.

Powrót