• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Frezarka z allegro

Ściski można sobie dorobić to nie problem. Do DeWalta za ściski trzeba było zapłacić chyba coś koło 250zł.

czyli trzeba dokupić tarczę 48,

Ja mam przy swojej pilarce tarczę 180mm, 48 zębów. I jednak przydałaby się gęstsza. Krawędź jest lekko postrzępiona. Laminat z jednej strony odkrusza się przy krawędzi (wiem, w piłach stołowych jest do tego podrzynacz). Na tarczy akurat nie można oszczędzać. Tak samo jak z frezarką, mam frezarkę za 40zł i daje radę, ale frez mam droższy od frezarki :razz:

ja mam frezarke DWT juz kilka ladnych lat, nie moge powiedziec absolutnie zadnego ZLEGO slowa na ten sprzet.
mocy ma naprawde duzo i plyte mdf 19mm robie na raz bez zajakniecia. porzadnie zrobiona, ergonomiczna.
mam tez wkretarke DWT i rowniez jestem zadowolony i z czystym sumieniem polecam!

Ostatnia edycja:
moja to chyba of -1500, ale pozniej sprawdze w garazu.
pomysl czy chcesz taka duza, bo pewnie bedzie mniej wygodna i poreczna

Małą 1200W już mam. Potrzebuję drugiej aby praca szła sprawniej i szybciej. Zakup kolejnej małej mija się z celem. Druga musi być mocna, ciężka z uchwytem 12mm.

ja mam frezarke DWT juz kilka ladnych lat, nie moge powiedziec absolutnie zadnego ZLEGO slowa na ten sprzet.

UKA ja ma i pracujemy nia w garazu...
i ja powiem cos zlego na ten sprzet
- blokada wrzeciona juz dawno wywalona
- blokada glebokosci frezowania z czasem sie zuzyla i czasami potrafi puscic
- obrotowy ogranicznik glebokosci frezowania ze wzgledu na brak regulacji jest malo dokladny
- krotki kabel

reszta wszystko OK
szczotki od lat nie ruszone
zero bicia nawet na max obrotach i dlugich frezach
akcesoria w standardowych rozmiarach (pasuja moje cyrkle ;) )

- blokada wrzeciona juz dawno wywalona
To samo mam w BOF 1300.
pasuja moje cyrkle
To ważne bo mam od Ciebie jeden dziewiczy. BOF 1300 ma szerszą podstawę dlatego musiałem zrobić drugi. Jednak obawiam się, że ta najmocniejsza DWT OF - 2100 VE ma większą podstawę :(

---------- Post dodany o 21:30 ---------- Poprzedni post o 21:20 ----------

Jednak bardziej skłaniam się do SPARKY X 205CE lecz nie śpieszę się z zakupem.
x%20205%20copy_5889.jpg

KonradRak moze chcialbys odsprzedac ten syrkiel skoro i tak szukasz wiekszej maszyny???

kurcze, nie wiem dlaczego tak u UKA sie stalo, ale u mnie wszystko hula jak nowka. moze nowsze sa slabsze??

KonradRak moze chcialbys odsprzedac ten syrkiel skoro i tak szukasz wiekszej maszyny???
Mogę sprzedać ale dopiero jak kupie nową i będę miał pewność, że nie pasuje. Potrwa to jeszcze miesiąc, dwa.
ona jest naprawde olbrzymia!
Czyli spełnia moje oczekiwania :)

---------- Post dodany o 07:37 ---------- Poprzedni post o 07:34 ----------

wygląda solidnie ;-)
Nie wiem, czy się nabijasz w każdym razie ja nie boję się chińskich eksperymentów :flapper:

Ciezko powiedziec, troche w drewnie ja robimy, ale jasne ze tak moze byc;)

To ja rezerwoje cyrkiel!!!;)

Nie wiem, czy się nabijasz w każdym razie ja nie boję się chińskich eksperymentów

Mówiłem całkiem serio odnosząć się do tego co widzę, ilośc regulacji stopa, prowadnica wygląda całkiem fajnie. Inne kwestie to te o których mówi Paweł, wielkość i cieżar ale tego na zdjęciu nie widać ;-)

Właśnie odebrałem czerwonego Einhella (280 zł)
W porównaniu do BOF 1300 to lekkie maleństwo. Trochę rozczarowany jestem bo ten tani bof wydaje się być porządniej zbudowany i na pewno ma mocniejszy silnik. Było też w nim więcej akcesoriów dodatkowych. Kupiłem RO55 bo potrzebowałem drugiej i koniecznie z okrągłą stopą. W każdym razie za Bof 1300 rok temu zapłaciłem 110 zł a ta jest 2,5x droższa. Wg mnie Einhell nie jest więcej wart. Kupiłem też frezarkę nutową. Mam teraz wszystko co potrzebne amatorowi :)

Powrót