Dobre łożyska to koszt nawet większy niż cała ta frezarka... "Nowe" wystarczą.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Dobre łożyska to koszt nawet większy niż cała ta frezarka... "Nowe" wystarczą.
Przerobiłem kilka narzędzi Graphite'a i generalnie jest to złom. Udar podziałał dosłownie kilka chwil, padał trzy raz aż w końcu oddali mi pieniądze i kupiłem Metabo. Pilarka ręczna to jeszcze większy shit. Ojcu kupiłem narzędzie wielofunkcyjne - także padło. Generalnie omijać szerokim łukiem ![]() | ![]() |
Z dobrych, nie tak bardzo drogich, są urządzenia firmy Maktec. To taka przycięta Makita, mojej frezarce brakuje miękkiego startu, ale generalnie daje radę i jestem z niej bardzo zadowolony Ja mam model MT362, nie jest bardzo duża więc jest dość poręczna. Bardzo dobrą propozycją są nowe frezarki Sparky X160E. Dobra moc ale mniejsza obudowa niż X150, więc dużo bardziej poręczna. Pewnie gdybym dziś kupował frezarkę to kupiłbym właśnie ten model Sparky, wtedy jeszcze go nie było, były tylko te większe. Ma miękki start, elektroniczne utrzymanie obrotów, uchwyt 12mm. Regulacja wysokości także wygląda spoko
a jak nie potrzebujesz takiego kolosa i nie lecisz "przemysłowo" to dołóż 200pln i makitka rt0700cx2 jest fenomenalna
Nie na temat...
Przerobiłem kilka narzędzi Graphite'a i generalnie jest to złom. Udar podziałał dosłownie kilka chwil, padał trzy raz aż w końcu oddali mi pieniądze i kupiłem Metabo.
Pilarka ręczna to jeszcze większy shit. Ojcu kupiłem narzędzie wielofunkcyjne - także padło. Generalnie omijać szerokim łukiem![]()
Skąd ja to znam, we wiertarce wirnik padł praktycznie po kupieniu, wymienili, ale jakoś nie mam do niej zaufania, bo czasem puszcza delikatny zapach, w kątowej padło łożysko, ale to na szczęście dało się naprawić samemu. | ![]() |
Z dobrych, nie tak bardzo drogich, są urządzenia firmy Maktec. To taka przycięta Makita, mojej frezarce brakuje miękkiego startu, ale generalnie daje radę i jestem z niej bardzo zadowolony Ja mam model MT362, nie jest bardzo duża więc jest dość poręczna. Bardzo dobrą propozycją są nowe frezarki Sparky X160E. Dobra moc ale mniejsza obudowa niż X150, więc dużo bardziej poręczna. Pewnie gdybym dziś kupował frezarkę to kupiłbym właśnie ten model Sparky, wtedy jeszcze go nie było, były tylko te większe. Ma miękki start, elektroniczne utrzymanie obrotów, uchwyt 12mm. Regulacja wysokości także wygląda spoko![]()
Z większych posiadam właśnie taką marketową ala Sparky
najtanszej makity nie bierz! za biednaJak nie to chyba zaszaleję i nawet jakbym miał coś wziąć na raty to wezmę najtańszą makitę
jeszcze sawybłagam od Pawła S. nowy cyrkiel hehe.
a to dziwne ze miales taki wybor. u mnie w sklepie bylo tylko jedno lozysko, ktore kosztowalo 2-3x tyle co frez!Do freza dedry potrzebowałem kiedyś bo się rozsypało normalne kosztowało 1,5 pln średnie 5pln a dobre tyle co frez czyli 20pln. Kupiłem te za 20 i juz z 10 frezów obskoczyło i nadal nie ma dość
ja w pulapie 800-1100zl trafilem na "polska" chinszczyzneW tej cenie to chyba dalej loteria z chinskimi klonami
Paweł, mówisz o RT0700CX2J??albo ta malutka jednoreczna z seria akcesoriow
Paweł, mówisz o RT0700CX2J??
ja w pulapie 800-1100zl trafilem na "polska" chinszczyzne
niby mocna, niby softstart, podtrzymanie obrotow... ale jednak sie rozkreca sama z siebie
I to jest bol. Czlowiek chcialby dac zarobic krajowej firmie, ale co z tego jak produkuja lipe i to za spora kase. Zostaje nabijac kase niemiaszkom, japoncom i amerykancom chcac kupic naprawde dobre elektronarzedzia.