Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
tez tak dlugo uwazalem. ale teraz by mi sie przydalyFrezy 12mm nie są mi potrzebne.
Zdecydowałem się na frezarkę Bosch POF 1400 ACE. Gdzie najlepiej ją kupić przez internet?
Nie ma ryzyka że sprzedadzą mi bubla?
Dalszy ciąg perypeti z lidlową frezarką, to pojawienie się luzu wzdłużnego na wrzecionie, spowodowanego poluzowaniem się pierścienia dociskającego dolne łożyskWitam wszystkich.
Mój rodzaj "szczescia" z zakupu objawił się pęknięciem blokady wrzeciona, która jak się okazało wykonana była w formie odlewu z chińskiego "gównolitu" który popękał w dwóch miejscach przy próbie mocniejszego dokręcenia frezu o części roboczej ok. 40mm. Trochę zabawy i mechanizm trafił do Lidlowego pudełka razem pokrętłem regulacyjnym, z plastiku zastąpionym śrubą 8 mm, ale to jeszcze nic, w trakcie frezowania odkręcił się pierścień dociskowy dolnego łożyska zatrzymując się na śrubie mocującej frez - fajne doświadczenie chyba jak trzymanie wolantu starego dwupłatowca w korkociągu ( bez głupich skojarzeń-nic nie piłem
Ale, czego nie przypuszczałem, udało mi się wykonać wszystkie czynności i to w mdf 30mm, dużo dziur, podfrezowań (duże trójdrożne z 30cm niskotonowym)
Zakup frezarki w Lidlu to rzeczywiście loteria, poza tym śmiga jak szalona, luz na prowadnicach trochę mniejszy jak w typowych marketówkach, jeszcze żeby wytrzymała hdf i fornir i można powiedzieć że tym razem się udało, jak by co
dam cynk...