• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Głośnik klasy scana ?

juz mi dzisiaj jedna osoba narzekala na wykonanie tego glosnika... ale niewiedzialem ze az tak :|
to juz chyba STXy lepiej sa wykonane

ale co ma wspolnego tytul?

Pawel S. napisał:
ale co ma wspolnego tytul?
ktoś , zdaje się Borys pisał kiedyś że ktoś gdzieś go porównywał ze scanami , czy że to głośnik klasy scana, nie ważne, w każdym razie widać jak się to ma do rzeczywistości :)
Może nie jest to jakieś szczególnie spektakularne , ale tak czy inaczej mnie zszkowało gdy otworzyłem pudełko u Irka :) (Irka zresztą też :) )

no to jak widac... jeden i u chinczyka zrobi dobrze i solidnie - i to kosztuje...
a drugi gorzej, a i tez kosztuje nie malo...

a pokaz jeszcze jak dolny resor wyglada:D

mIKI, dolny resor wyglada jakby dzieci sie zabawialy w przedszkolu - jak otworzylem pudelko to myslalem ze to zart i to nie z tych milychy zartow, produkta tymphany i to nie wazne czy ss czy vifa to do piet jezeli chodzi o wykonanie nie dorasta a jak wiecie troszke vifek mialem w reku :) odsluchow jeszcze nie robilem wiec co do dzwieku na razie nie wypowiadam sie

Ludzie, jak miałem kepy, 4sztuki troche temu, to były wykonane nadmiar solidnie. Miałem je w okresie kiedy miał je też Tasior. Widać kto załatwiał :razz: <joke> Poszukam zdjęć, ale raczej nie będzie ich, bo miałem wtedy do dyspozycji tylko telefon z 0,3mpx . Ale moje Kepy nie były takie zjechane jak wasze :shock:

Właśnie do mnie jadą KEP'y i zaczynam się ich bać po tym co tu czytam :/. XYS możesz zrobić trochę więcej fotek ? Zastanawia mnie to że, skoro one są tak beznadziejnie wykonane skąd tyle dobrych opinii o nich. To musi chyba jakoś wpływać na dźwięk.

wasik1989 napisał:
Miałem je w okresie kiedy miał je też Tasior.
nie to żeby coś , ale pamiętam jak Tasior mi ciągle na gg pisał o czarnych plamkach na membranie, o głośnikach z powylewanym klejem na membranach no i o tym że tarły. Ktoś Mu wtedy odpisał żeby nie oddawał , tylko zostawił na noc na generatorze to się dotrą KEPy i że to absolutnie normalne :)

To widocznie mam farta i miałem całkiem solidnie wykonane. W sumie przypomniałeś mi ten czas i zgadza się, Tasior miał z nimi problemy. Ja robiłem klon projektu borysa mtm z xt19. Ani ja ani właściciel nie zauważyliśmy nic budzącego zaniepokojenie. Bez urazy ale wasze wyglądają jakby po regeneracji i ktoś nieumiejętny przyklejał kolektor fazy. Ehh pozatym wygląda to jakby on był przyklejony do membrany, chyba tak nie jest?

no, no, no, ładne te kepy... Ciekawe jak z powtarzalnościa parametrów jest, tak samo jak z wykonaniem :> ?? Co jak co ale za tą cene mozna wymagac odrobine solidności.

opisalem w watku zamowienia kepow. wszystkie takie tez dostalem, troche mnie to rozczarowalo...

Powrót