Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
bart210 napisał:Ja kleiłem momentem i nie było żadnych problemów.
w poprzek paskudnie to wyglada i nie radze tak robic :???: zrobilem tak raz bo przetarlem fornir i szpeci to20Hz napisał:dobrze to wychodzi ale wzdłuż słojów, w poprzek może pojawić się charakterystyczny uskok.
nagrzanie to najmniejszy problem. problemem jest osiagniecie odpowiedniej temperatury. jak dasz za mala to nie roztopi sie klej. jak dasz za wysoka to skurczy fornir i na tak duzym bedzie pelno pekniec :/20Hz napisał:Jeśli chcesz położyć fornir 40cm i szerszy na żelazko to możesz mieć problemy z jego odpowiednim nagrzaniem.
Pawel S. napisał:w poprzek paskudnie to wyglada i nie radze tak robic :???: zrobilem tak raz bo przetarlem fornir i szpeci to20Hz napisał:dobrze to wychodzi ale wzdłuż słojów, w poprzek może pojawić się charakterystyczny uskok.
nagrzanie to najmniejszy problem. problemem jest osiagniecie odpowiedniej temperatury. jak dasz za mala to nie roztopi sie klej. jak dasz za wysoka to skurczy fornir i na tak duzym bedzie pelno pekniec :/20Hz napisał:Jeśli chcesz położyć fornir 40cm i szerszy na żelazko to możesz mieć problemy z jego odpowiednim nagrzaniem.
ja na 24cm mialem juz spora szpare a co dopiero na modyfikowanym ktory to jest tak naprawde posklejanymi paskami forniru...
dlatego zawsze kleje na vicol i zelazko i za kazdym razem jestem zadowolony..Pawel S. napisał:nagrzanie to najmniejszy problem. problemem jest osiagniecie odpowiedniej temperatury. jak dasz za mala to nie roztopi sie klej. jak dasz za wysoka to skurczy fornir i na tak duzym bedzie pelno pekniec :/20Hz napisał:Jeśli chcesz położyć fornir 40cm i szerszy na żelazko to możesz mieć problemy z jego odpowiednim nagrzaniem.
ja na 24cm mialem juz spora szpare a co dopiero na modyfikowanym ktory to jest tak naprawde posklejanymi paskami forniru...
dolphin123 napisał:dlatego zawsze kleje na vicol i zelazko i za kazdym razem jestem zadowolony..Pawel S. napisał:nagrzanie to najmniejszy problem. problemem jest osiagniecie odpowiedniej temperatury. jak dasz za mala to nie roztopi sie klej. jak dasz za wysoka to skurczy fornir i na tak duzym bedzie pelno pekniec :/20Hz napisał:Jeśli chcesz położyć fornir 40cm i szerszy na żelazko to możesz mieć problemy z jego odpowiednim nagrzaniem.
Pawel S. napisał:nagrzanie to najmniejszy problem. problemem jest osiagniecie odpowiedniej temperatury. jak dasz za mala to nie roztopi sie klej. jak dasz za wysoka to skurczy fornir i na tak duzym bedzie pelno pekniec :/20Hz napisał:Jeśli chcesz położyć fornir 40cm i szerszy na żelazko to możesz mieć problemy z jego odpowiednim nagrzaniem.
20Hz napisał:Pawel S. napisał:nagrzanie to najmniejszy problem. problemem jest osiagniecie odpowiedniej temperatury. jak dasz za mala to nie roztopi sie klej. jak dasz za wysoka to skurczy fornir i na tak duzym bedzie pelno pekniec :/20Hz napisał:Jeśli chcesz położyć fornir 40cm i szerszy na żelazko to możesz mieć problemy z jego odpowiednim nagrzaniem.
I w tym cały problem. Jeśli klejąc na żelazko przyłożysz "niezahartowany" liść do skrzynki i go nagrzejesz to po zawodach. Inna sprawa, że metoda ta nie nadaje się do łączenia liści - a na pewno w swoim przyjemnym wydaniu :neutral:.
na vicol i zelazko napewno.nowy1 napisał:ja mam szeroki bok tzn 480 mm czy żelazkiem dam rade tak dużą powierzchnie
oj tak - to jest bardzo wazne :!:El_liero napisał:Bierze się drugą osobę do pomocy przy nakładaniu