• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

glosne granie dla dresiarza za nieduze pieniadze

Co do suba, może Powerbass 124x? Słuchałem w clozecie, schodził nisko, demonem szybkości nie jest, a uderzyć potrafi. W charakterystykę jaką podałeś wpasowywuje się idealnie ;)

tak z innej beczki Paweł jak będziesz tam modernizował to możesz jakiś zestaw zrobić z wooferem R6A i na gorze coś dobrego! ;)

może Powerbass 124x?
mam uraz do tej marki, tak samo jak do hertza. wg mnie zakup nie oplacalny

tak z innej beczki Paweł jak będziesz tam modernizował to możesz jakiś zestaw zrobić z wooferem R6A i na gorze coś dobrego!
u przemka z audio-technik.pl bede robil 2 drogi z dt-284. obecnie gra na fabrycznej zwrotnicy od r6a i nie jest ciekawie. a car power jest lepszy od T25 ;)

- sub - do bagaznika mysle nadal o 10", ale juz cos mocniejszego. cos mysle ok 300w + musi byc troche wolniejszy.
podam przyklad - u brata jezdzily 2 alphardy SW (na poczatku 8", pozniej 10") bo jak wymienilem mu na lepszy glosnik to narzekal ze "poprzedni gral dluzej basem!" ;]

A 12" STX`a ? dodatkowo za nisko strojonej budzie? :D
niestwierdzam! -właściwie to sam pytam....

Bardziej hardcorowo to experymenty z dociążaniem membrany...

Paweł, mam do sprzedania RE12-s4 rok temu kupilem w essa grał może z 15min mialem u siebie zmieniać ale zostalem przy mniejszym bracie '10. Jeśli chcesz to się dogadamy. Leży zapakowany w pudełku.
A do jego napędzenia polecam wzmacniacz Rodek r2100a2, 300w RMS w mostku, sam takiego używam do '10 i spokojnie daje radę.

A 12" STX`a ? dodatkowo za nisko strojonej budzie?
niestwierdzam! -właściwie to sam pytam....
miejsce tez jest wazne - stilo ma maly bagaznik
a 12" stx produkuje niewiele wiecej basu niz 10"

Paweł, mam do sprzedania RE12-s4
nie spelnia zalozen. nie przeciaga jak trzeba

Tu masz chyba najtańsze carpowery
http://allegro.pl/para-wysokotonowyc...691227085.html

A popularne h/k nie byłyby dobre?
pierwsze widzialem, na drugie czekam

Paweł jak myślisz ten gms1929 będzie łagodniejszy od T25?

Przy odpowiedniej aplikacji na pewno bardziej jakościowy - do fajny głosnik i można go w dosć uniwersalny sposob wymodelować :)
Nie jest ostry jeżeli zagwarantuje mu sie dobre środowisko pracy :)

A może spróbuj jakiegoś Alpharda w Band Passie. Napew nie nie byłoby szybko, powinno dobrze walnąć, więc może nie trzeba daleko szukać?

Paweł może byś był zainteresowany mam nowiutkiego (tylko sprawdzony czy sprawny) fajnego Alpharda YW-1007 jak na tą firmę solidna konstrukcja. Myślę że może to zagrać tak jak brat oczekuje. Parę fotek!

ja je slyszalem tylko w jednej aplikacji, gdzie woofer walil o maskownice a tweeter byl zdecydowanie za nisko... wiec nie ocenilem w sumie nic

zaryzykuje z nimi

lekko zalamalem sie z R6A - cewka ktora mam nie pasuje i musze zamowic komplet nowych :???:

Grają duzo lepiej niz missiony
Ale zwrotka od r6a to zbrodnia dla nich
Wiem ale innej nie mam, aktywnie na razie nie zrobię więc to taki przymus ale tylko tymczasowy;) Z czasem może powstanie zwrotka lub puszczę to aktywnie na stałe:) Obecnie efekt jest przyzwoity a warunki pogodowe nie sprzyjają do grzebania na podjeździe;)

ktos cos wie o RODEK R480i ??

---------- Post dodany o 15:33 ---------- Poprzedni post o 14:24 ----------

http://tablica.pl/oferta/rockford-fosgate-rfp-3410-ID23zWr.html tego ktos zna? wydaje sie odpowieni

---------- Post dodany o 19:27 ---------- Poprzedni post o 15:33 ----------

zastanawiam sie nad wyborem wzmacniacza

http://amp-performance.de/391-Rodek-R4100A.html za 350zl
lub http://amp-performance.de/768-Rodek-R680A.html 6 kanalow za 500zl (moze uda sie kupic poza allegro taniej)

pierwszy wybor logiczny
nad drugim sie zastanawiam z 2 powodow.
1 - brat twierdzi ze z tylu tez chce glosniki
2 - jak sie okaze ze na bas malo mocy to sie podlaczy mocny 2 cewkowy glosnik pod 4 kanaly

Powrót