• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

glosne granie dla dresiarza za nieduze pieniadze

Zalezy za ile kupisz glosniki
U mnie problem w tym ze mam r6a z pierwszej serii ktorych raczej nie kupisz
Tb kosztowaly ok 70zl, h-k ok 50zl
Zwrotnice wyjda ok 200zl zapewne

ei5otxpkise7w7pxeoyl_1393797429.jpg

woofery naprawione
teraz tylko okleic slupki i montowac w samochodzie

rozmawialismy o tym przez telefon - tweetery bezposrednio na sluchacza (prawy na kierowce, lewy na pasażera) a sredniaki ida bardziej na szybe - tak jak to mial bury u siebie w focusie. konsultowalem to z nim bo chcialem zaoszczedzic miejsca na slupku

o6mkj21oxg3mflgbp40d_1394364616.jpg
zajeftjr99q2nwneirpk_1394364619.jpg
31hdo23y0p2pqbuvu4du_1394364623.jpg

jednak materialy do poprawki - na jednym zmarszczki a na drugim wychodzi mi spod pierscienia :/

masz odpowiedz lukaszu jak sa ukierunkowane - jedno zdjecie jest z zaglowka

jdkkedwbemz1038bkiw2_1395517349.jpg

xyz6ydhllg33id9qdbfe_1395517338.jpg

w koncu DLSy wyladowaly w samochodzie
na samym radiu roznica lekka na plus

no i wyszlo to o co czepial sie lukasz - ch-ka sredniaka jest opadajaca :???:

Tylko lekko na plus? Spodziewałem się (mimo zasilania z radia), że będzie duża różnica, tym bardziej R6A. Oczywiście wiem, że pod dobrym piecem dpiero DLSy pokaż na co je stać. Choć z drugiej strony, jak sobie przypomnę, co potrafią fabryczne woofery z Toyoty...

Tylko lekko na plus? Spodziewałem się (mimo zasilania z radia), że będzie duża różnica, tym bardziej R6A.
fabryczne naglosnienie jest tak dobrane ze bas jest bardzo efektowny i jest go tyle ze przez pare godzin szukalem ukrytego subwoofera!
dlatego roznica pod radiem jest niewielka.
pod wzmacniaczem bedzie juz duzo lepiej ;)

Powrót