• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Gniazdo Bananowe HD-520 ala WBT - zbiorowe zamówienie?

Status
Ten wątek został zamknięty.
mowa o tych z lechpolu?

nie, od użytkownika domex78. Ale to są te same terminale. Myślę, że nie opłaca się ich sprowadzać, bo:
-średnia jakość
-duże gabaryty = wieksza paczka = wieksza cena
-nie kazdy takie chce
-w Polsce są dosyć tanie, więc powiedzmy, że tam kosztują złotówkę mniej, przelew western union kosztuje ok. 60zł, przesyłka od sprzedawcy do znajomego też kosztuje, od znajomego do mnie i ode mnie do was. wiec mysle, ze wyjdzie na to samo. Być może udałoby się pominąć krok "przesyłka od sprzedawcy do znajomego"

Ja tam myślę, że jeśli już z chin to coś lepszej jakości :0

Podałem namiary - kupiłem więcej niż na aukcji i nie było problemu :)

Przepraszam za odświeżanie, ale wykorzystałem chwilę przerwy i poszukałem ciekawych gniazd RCA, bananowych:

Takie są na aukcjach po 3zł.
1.
AV_Socket.jpg

2.
431208239_078.jpg

3.
Nine_Six_Four_leaf_banana_plug.jpg

4.
SUNRISE_BANANA_PLUG_solder_and_screw_type_v0.jpg_200x200.jpg

5.
rca.jpg

I oploty :)
6.
Cable_Sleeve.jpg

7.
Cable_Sleeve.jpg

8.
Cable_Sleeve.jpg

w Polsce takie oploty są sprzedawane po 8zł/mb

Z racji, że osoba która to zakupi na miejscu i wyśle do Polski jest osobą, która nie ma bardzo dużo wolnego czasu, a kontakt jest bardzo wolny (duża różnica w czasie między Chinami) nie pytam się w tej chwili o konkretne ceny.

Te całkiem proste banany (z tworzywa) powinny być wiele tańsze niż w Polsce.

Proszę wyrazić swoje zainteresowanie, jeśli będzie dosyć duże to zorganizuję wstępną listę, a gdy będę wiedział na co jest zainteresowanie to zapytam się o konkretne ceny i ceny wysyłek.

Ja bym chciał:
4 sztuki prostych i 4 sztuki kątowych jakichś solidnych wtyków RCA
8 sztuk bananów tych nakamichi na przykład
Gniazda głośnikowe z gwntem o dł min. 20 mm, żebym mógł je wpuścić w płytę mdf jakby coś takiego było
gniazda RCA też bym wziął ze 4 sztuki
na oploty też bym był chętny

Jeśli coś będziesz załatwiał to daj znać, może razem coś ustalimy i się jakoś dogadamy nie mówię, ze musi być wszystko z mojej listy, to tylko propozycje

Proponuję listę, zasada taka, że jeśli będzie wystarczająco dużo chętnych, żeby hurtownik chciał sprzedać to będzie zamawiane. Na chwilę obecną chciałbym listę osób zdecydowanych na min. 99%

Proponuję czas ok. tygodnia na uzbieranie chętnych, następnie wysyłam zapytanie o ceny, dopisują się lub wypisują osoby i w tym momencie jest zamawiany towar.

Numery według obrazków. Proszę uzupełniać samemu listę.
1. pojedyncze RCA
-Raf 40szt

2. wtyk nakamichi
-Raf 8szt

3. wtyk bananowy noname

4. wtyk bananowy niklowany
-Raf 8szt.

5. podwójne złote RCA

6. oplot beżowy
-Raf 5mb

7. oplot niebiesko-czarny

8. oplot kolorowy
-Raf 10mb

Chętny jestem na oploty :) wstępnie około 100 metrów dowiedz się jakie wymiary i jakie wzory sa dostępne :)

No i w pośpiechu zapomniałem :biggrin:

9.
80dcbeb7-3582-43bd-8b4a-574a9c09a917.jpg

Niestety nie wiem jaką długość ma gwint. Może mógłbyś zrobić podfrezowanie od wewnątrz w tym miejscu albo nawiercić w tym miejscu?

Te RCA proszę poszukać w tym miejscu - LINK i napisać jakie proponujecie, a tym minimum order sie zbytnio nie przejmujcie (przy mniejszej ilosci cena moze byc wyższa).

W linku są wszystkie. Tylko trzeba znaleźć dobre w niskiej cenie, a te kątowe (ewentualnie) u jednego sprzedawcy, bo inaczej się nie opłaca (dodatkowe koszty przesylki). Napiszcie propozycje, bo jestem już senny i nie mam sił na szukanie.

---------- Post dodany o 22:47 ---------- Poprzedni post o 22:12 ----------

Oplot: Beżowy jest na kable o średnicy 8-25mm pozostałe czarne na średnice 3-25mm, nalezy przyjąć, że na kabel 25mm potrzeba około 20% więcej oplotu niż na kabel 8mm. W Polsce podobny kosztuje 14zł/mb. Jest to oplot poliestrowy/PET czyli lepsza jakość. Wydaje mi się, że cena powinna być w granicy 1$. Może być większa, ale może byc też mniejsza.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót