• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Gotowce do 500zł jakie?

Witam
Panowie wiecie jak to z kobietami, a to ona radia posłucha, albo gramofonu bo ma, a to film obejrzy. No i tyle z wymagań więc już nie wiem czy nie wziąć jakiś JBL czy innego, bo raczej ona różnicy nie odczuje.

To jeśli nie odczuje różnicy to po co ładować tysiąc złotych. Kup byle co za te początkowe 500 zł i będzie spokój.

I wszystko w temacie, sadze, ze wieksze znaczenie beda mialy walory estetyczne niz brzmieniowe, kup jej cos ladnego i tyl.

To zalezy, czy chce sie kolezance naprawde pomoc, aby cieszyla sie dzwiekiem, czy miec po prostu problem z bani i kupic byle co, aby miec spokoj.

To zalezy, czy chce sie kolezance naprawde pomoc, aby cieszyla sie dzwiekiem, czy miec po prostu problem z bani i kupic byle co, aby miec spokoj.

Z doświadczenia powiem że ktoś kto nie jest tak maniakalnie wkręcony w temat jak MY DiyOwcy nie słyszy różnicy między jakością 64kbps a 320kbps więc krzywdy jej na pewno nie zrobi. Również jestem za tym żeby kupić Jej coś co będzie cieszyło oko i w miarę grało.

Niech kupi nowe głośniki i zwrotnice na fakturę z jakiegoś gotowego projektu, a Ty jako dobry kolega sklecisz jej budki i to będzie najlepsze rozwiązanie za tysiaka
1000zł:

- 500zł kpl. FW146 + WC...WA10 w audiotransducers. (FV)
- 200zł RLC itp - np. polink (FV)
- 300zł skrzynki u stolarza (FV)

Czy tak np. nie można by to rozwiązać ?

Z doświadczenia powiem że ktoś kto nie jest tak maniakalnie wkręcony w temat jak MY DiyOwcy nie słyszy różnicy między jakością 64kbps a 320kbps więc krzywdy jej na pewno nie zrobi. Również jestem za tym żeby kupić Jej coś co będzie cieszyło oko i w miarę grało.

TO nie prawda, nie trzeba być wkręconym wystarczy powiedzieć danej osobie żeby zaczęła słuchać albo dać jej porównanie brzmienia dwóch odstających od siebie zestawów.
Moja dziewczyna też twierdziła że nie słychać różnicy a teraz słyszy różnicę między mp3 a FLAC i do tego potrafi podać co jest nie tak ;)

Powrót