• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

grupowe zamowienie cyrkli do frezarek - rozpoznanie tematu

Status
Ten wątek został zamknięty.
w zestawie masz cyrkiel ktory pozwala zrobic namniejsze kolko o srednicy (zaleznie od modelu) od 16-20cm
tak wiec potrzebujesz innego cyrkla ktory pozwoli robic mniejsze kolka
moim zrobisz juz od kilkunastu-dwudziestu paru mm (zaleznie od wielkosci freza i czy srednica zew czy wew)

stopa frezarki wyglada jak trzeba
zmierz tylko rozstaw pretow i jak wynosi 84mm to mozesz sie dopisac (na drugiego domowionego)

---------- Post dodany o 08:46 ---------- Poprzedni post o 06:42 ----------

panowie, mam wycene

cyrkiel poszerzony (bez dodatkowej regulacji) to koszt 43,4zl
taki cyrkiel zamowili ufi oraz yoshi

standardowe cyrkle wyszly minimalnie drozej niz poprzednio - bede musial wysylac ekonomicznym listem :p

ja juz sie umawialem z kolega z konkurencyjnej firmy
gdyby nie byl tak zajety to pewnie bym juz mu to zlecil
ale ze sie odezwal z wycena to... poczekam jeszcze troche ;)

byl dzisiaj kolega z konkurencyjnej firmy
dalem mu moj cyrkiel
jutro ma mi dac znac czy u siebie w firmie bedzie w stanie mi to wykonac (rozchodzi sie o ten zgrzany bolec)
jak bedzie w stanie to wykonac to zmieniam firme wykonujaca zlecenie i mam nadzieje ze bedzie szybciej ;)

Jak ktoś chce "tuningować" cyrkiel, polecam ceratę teflonową
http://allegro.pl/listing.php/search?string=cerata+teflonowa&category=0&description=1
Ja sobie przykleiłem (jest z klejem). Główna zaleta jest taka, że nie rysuje powierzchni po której przesuwa się cyrkiel.
Cena za m2 trochę spora, ale na cyrkiel trzeba 0.03m2, więc da radę wykleić 18-30 cyrkli, w zależności od powierzchni. Ja miałem za darmo kawałek.

pomysl fajny
ale powiedz mi co sie stanie jak wpadnie ci jakis wior pomiedzy cyrkla a obudowe?

a jak z poslizgiem? lepiej?

No z poślizgiem jest lepiej. Głównym założeniem naklejenia teflonu było zminimalizowanie rys na materiale, powstających podczas wycinania. Dla mnie to się sprawdziło.

a czy mi chodzi o byle czym? ten karbon tez nie rysuje powierzchni, nadaje poślizgu i jest trwały.

Jak wygląda postęp w realizacji zamówienia?
Wakacje idą, formatki zamówione, jest czas na budowanie swoich kolumn a cyrkla brak :/

jutro dzwonie do firmy i pytam jaki postep prac (mialem dzwonic w piatek ale nie pracowali)
jak nic nie zrobili lub niewiele to anuluje tam zlecenie i zamawiam u kolegi
kolega obiecal ze w ciagu tygodnia zrobi

podobno juz jest wszystko wyciete i czeka na giecie i zgrzewanie
i podobno do konca tygodnia moze sie wyrobic...

pisze podobno bo juz nie raz o tym byla mowa

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót