• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

grupowe zamowienie cyrkli do frezarek - rozpoznanie tematu

Status
Ten wątek został zamknięty.
troche grube te profile... ale cena dosc dobra
u mnie tez ciezko teraz z czasem bedzie, ale jak znajda sie chetni i nie beda narzekac na czas...

cyrkle sprzedane
jak zbierze sie 3 chetnych to zamawam. tym razem przedplata bo nie stac mnie na kupowanie na zapas

Maktec stopa 110x145 i pręty f=8mm a środek prętów 85, a rozstaw 75 x 93 czyli pewnie standard

Tak więc można przyjąć :

1. erty0203 - 100% zdecydowania na cyrkiel do graphite 59G716
2. szastal - cyrkiel z prętami do maktec MT361

Też jestem chętny GRAPHITE 59G716 rozmiar stopki 14x17,5cm
rozstaw prętów od zewnątrz 11.2 pręty fi 8mm czyli roztaw środka 10,4

---------- Post dodany o 12:59 ---------- Poprzedni post o 12:42 ----------

3. mariuszbd - cyrkiel bez prętów do graphite 59G716

Koledzy mają tą samą frezarkę co ja i też tutaj brałem cyrkiel ale niestety nie pamiętam na której stronie tematu były zdjęcia wymiarów :P

to ja go juz robilem? az poszukam

---------- Post dodany o 10:47 ---------- Poprzedni post o 10:46 ----------

faktycznie, znalazlem ;)

jakies uwagi, sugestie, poprawki?

To ja mam prośbę do Ciebie Pawle, czy mogłabyś podać mi rys techniczny tego cyrkla jeżeli go posiadasz? Chciałbym wykonać że jednego kawałka stali, oczywiście prowadnice będą wkrecane. Będzie to frezowane na CNC. A że moja frezarka jest teraz daleko, to nie mam jak zwymiarować. Twój rys posłużył by mi jako wzór do ściągnięcia głównych wymiarów. Oczywiście jak będzie potrzeba, to pokarze gotowy wyrób.
Z góry dziękuję :-)

Ale do jakiej frezarki? Bylo juz kilka typow i one sie troche roznily
Ale ogolna zasada pokazana jest na filmiku na yt

Witam
Na 100 % jestem chętny na cyrkiel
Wymóg mam jeden aby pasowała do marketówek (skil,topex,verto,black & decer i inne ) powód jest jeden jak będe miał cykiel to kupuję frezarkę
pozdro

ktos jeszcze?
bo wysylam zamowienie!

2szt graphite
2szt standard?

---------- Post dodany o 21:22 ---------- Poprzedni post o 21:00 ----------

kto chce do tego jeszcze prety?
bo nie wiem czy zamawiac

3. mariuszbd - cyrkiel bez prętów do graphite 59G716
4. tom3kk - cyrkiel bez pretow do "standard" (gadalismy :-))

Paweł ja mam pytanie:
odkupiłem od Konrada cyrkiel Twojej roboty i mam po ok 8-10mm luzu z każdej strony stopy - tak ma być, czy robiłeś na styk?
ogólnie baz problemu da się frezować i trzyma wymiar tylu przy ostawianiu trzeba dokładnie, symetrycznie ułożyć sprzęt.

jak powinno być? w razie czego można by przy nowym zamówieniu wymienić się;))

Jeszcze ja! Wstrzymaj się.
standardowych i szerszego zamowilem wiecej
jak jeszcze cos innego to sie dosle plik ;)

Paweł ja mam pytanie:
odkupiłem od Konrada cyrkiel Twojej roboty i mam po ok 8-10mm luzu z każdej strony stopy - tak ma być, czy robiłeś na styk?
tak ma byc. pisalem o tym kilka razy ale napisze jeszcze raz
ustawiles sobie na oko srednice, powiedzmy +/- 1mm. frezujesz i mierzysz ile wyszlo. wyszlo za male o 0,3mm.
odkrecasz pret blizej siebie (majac frezarke przed soba a os obrotu po lewej stronie) i pchasz frezarke minimalnie od siebie. przykrecasz pret i znowu frezujesz
przyciagajac frezarke do siebie masz regulacje "na minus"
taki tam bajer ;)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót