• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

grupowe zamowienie cyrkli do frezarek - rozpoznanie tematu

Status
Ten wątek został zamknięty.
Ok.
Tak dokładnie przypominamy się :);).
Ja szczególnie "cyrkiel Szeroki" bez prętów - rozstaw prętów wynosi 95mm i otwory do regulacji prętów na śrubę 6mm. :biggrin::biggrin:

Pozdrawiam.

Wszystko ok. Jeśli chodzi o Verto i cyrkiel szeroki to niestety musiałem wyciąć trochę cyrkla ze ścianki mocującej pręty bo moja frezarka ma nisko uchwyty ręczne (promień ok. 55mm do Wavecora z małych Lusztiaków). Po wycięciu jest ok, dam foty jak zrobię.

Witam
chciałbym się dopisać do zamówienia na cyrkiel.
Posiadam frezarkę MAC ALLISTER MRO 1500 A .
Patrząc na zdjęcie z pierwszej strony potrzebny był by cyrkiel DIY do frezarki górnowrzecionowej "Szeroki", zestaw z prętami.

Jeżeli nie za późno to ja też się dopisuję:

1.ulan66-"standard"* diyaudio.pl/obrazki.html *
2.drapik-"cyrkiel Szeroki" bez prętów - rozstaw prętów wynosi 95mm i otwory do regulacji prętów na śrubę 6mm.* diyaudio.pl/obrazki.html *
3.zylak86-"standard" z prętami
4.Kipard - "Szeroki", zestaw z prętami, frezarka MAC ALLISTER MRO 1500 A
5.matti7 – cyrkiel z prętami do GRAPHITE model 59G716

Sorry za jakość, zdjęcie przedstawia stopę narzędzia do frezówrów równoległych od verto, którą modyfikowałem w ten sam sposób co cyrkiel żeby móc wyciąć pełną głębokość.

przepraszam wszystkich za opoznienia. z powodu ilosci pracy nie mialem sily na cokolwiek
dzisiaj to ogarne i zamowie ;)

panowie, 1szt szeroki + maktec jeszcze mam na stanie!
wiec komu nie przeszkadzaja dodatkowe otwory to mozna brac ;)

zamowienie wysylam na:
standard - 5szt
szeroki drapik - 1szt
graphite - 2szt
szeroki (szeroki + maktec) - 2-3szt

Pawle spokojnie. Chłopie szacun spokojnie ja rozumiem jak kolega napisał wyżej "życie". Masz cholernie dużo roboty itd. Nie chcę Cię obarczać nad robotą. Ale jeżeli chodzi o mnie i szeroki mój cyrkiel to - rozstaw prętów wynosi 95mm (to akurat dla mnie ważne) i otwory do regulacji prętów na śrubę 6mm. Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
ja tylko ogarniam rysunki i mecze kolege zeby mi to zrobil ;)
pamietam, przygotuje
dla pewnosci zmierz tez wysokosc polozenia pretow, zeby nie wyszlo tak jak z graphitami

Jeżeli chodzi o wysokość położenie prętów to przepraszam, ale frezarkę mam w firmie, bo tam wszystko wykonuję i nie pamiętam wszelkich wymiarów. Natomiast myślę, jeżeli otwory na pręty są regulowane góra-dół to nie ma problemu. Dam radę oby rozstaw prętów się zgadzał :p.
Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Ostatnio w końcu miałem czas żeby coś rzeźbić i przetestowałem cyrkiel. Miałem na początku obawy co do sztywności, ale jak się po dokręca wszystko porządnie to idzie jak burza. Jedyny problem to idealnie wywiercić otwór pod bolec ;) ale przyrządzik spoko. Dzięki Paweł.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót